Dünyanın en büyük gıda ve içecek inovasyon fuarlarından SIAL, 125 ülkeden 7 bin 500 uluslararası katılımcı, 200 ülkeden yaklaşık 285 bin profesyonel ziyaretçiyi Paris’te ağırlıyor. Türkiye’nin önde gelen bakliyat ve hububat ihracatçısı Armada Gıda, Sial Paris 2024 fuarında uluslararası gıda profesyonellerinden büyük ilgi gördü. 19 – 23 Ekim tarihlerinde gerçekleşen fuarda Armada Foods, Doyum, Doyum Organik ve Mediterranean Village markalı ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu.

“Fuardan yeni iş birlikleriyle dönmeyi hedefliyoruz”

Armada Gıda olarak 90’ın üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını ve yıllık satışlarının yaklaşık yüzde 70’ini yurt dışı pazarlara gerçekleştirdiklerini ifade eden Armada Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Hamiyet Sönmez, “Müşterilerimiz ile bir araya gelip sıcak temas kurabileceğimiz her fırsat bizim için çok değerli. Sial Paris ise dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olması sebebiyle ayrı bir önem taşıyor. Fuar boyunca standımız da yoğun ilgi gördü. Fuardan yeni iş birlikleri gerçekleştirerek dönüyoruz” dedi.

“Bakliyat ve hububat üretiminde global arenada söz sahibi şirketlerden biriyiz”

Organik bakliyat ihracatında Avrupa’da pazar liderleri arasında yer aldıklarını belirten Hamiyet Sönmez, “Mersin’de 3 fabrikamızda, 725.000 ton/yıl ürün işleme kapasitesi ve 118.665 MT depolama kapasitesiyle konvansiyonel ve organik ürünlerin işlenmesine devam ediyoruz. Özellikle kırmızı mercimek, nohut, fasulye, bulgur, pirinç gibi ürünlerin üretiminde hem globalde hem yurt içinde söz sahibi şirketlerden biriyiz. Organik grubunda mercimek, fasulye, bulgur ve pirinç ihracatında Avrupa’da pazar liderleri arasındayız. Buna ek olarak konvansiyonel ürün ihracatında Avrupa’nın önemli ülkelerinde de pazar liderliğimizi sürdürüyoruz. Üretim gücümüz, yenilikçi bakış açımız ve köklü tecrübemizle uluslararası pazarlardaki payımızı her geçen gün artırmaya odaklanıyoruz. Yatırımlarımızı da bu doğrultuda şekillendiriyor ve hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de tüm insanlığın gıda güvenliğine uygun, sağlıklı, kaliteli ve uluslararası standartlarda gıdaya ulaşabilmelerine katkı sağlamaya ve ülke ekonomimiz için katma değer yaratmaya devam etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın