Anadolu grubu markalarından Garenta, 2024 yılının Ocak – Eylül dönemine ait araç kiralama verilerini açıkladı. Garenta 2024 yılının ilk 9 ayında sözleşme adedini, 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 52 artırdı.

Büyüme yolculuklarına bu yılın dokuz aylık döneminde de devam ettiklerini söyleyen Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Şafak Savcı; ‘’Garenta olarak ulaşım ihtiyacına çözüm sunma bilinciyle hareket ediyoruz. Araç kiralama sektörüne ve markamıza olan talep artarak devam ediyor. Yılın ilk dokuz aylık döneminde sözleşme adedimiz her ay düzenli büyüme gösterdi ve 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 52 arttı. Her dönem bir önceki yıla göre başarılı iş sonuçlarına imza atmamız, daha iyisini gerçekleştirmek için bizi motive ediyor.” dedi. 

Elektrik ve elektrik destekli modelleri de filolarına eklediklerini söyleyen Savcı, “Filomuz bu yılın dokuz aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 30 büyüdü.” ifadelerini kullandı. Müşteri sayılarını da artırdıklarını söyleyen Savcı, yılın ilk 9 ayında, yüzde 25 artışla 200 bin yeni üye kazandıklarını belirtirken; şu anda yaklaşık 1,4 milyon üyeleri olduğunu sözlerine ekledi. 

Kusursuz müşteri memnuniyeti odaklı çalıştıklarını söyleyen Savcı, “Yüzde 95 memnuniyet oranıyla çalışıyoruz. Amacımız bunu yüzde 100’e taşımak. Garenta deneyimini araç kiralamak isteyen herkesin yaşamasını istiyoruz. KKTC ve Türkiye genelinde 42 ilde toplam 94 ofisimiz bulunuyor. Bununla birlikte, trendleri yakından takip ederek dijital kanallardaki yatırımlarımıza da ara vermeden devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Prestij sınıfındaki araçlara olan talep yaklaşık yüzde 55 arttı

Prestij sınıfındaki araçlara talepte artış olduğunu söyleyen Savcı, “Ekonomi sınıfındaki araçlar her zaman en çok tercih edilen araçlar oluyor. Ulaşım ihtiyacını karşılarken fiyat ve performans arasında denge kurmak tüketicilerde önemli bir dikkat noktası. Bunun yanı sıra, artık sadece ulaşım ihtiyacını karşılamak için değil; yeni araçlar deneyimlemek için de araç kiralama alışkanlığı oluşmaya başladı. Özellikle elektrikli araçlara olan talep, kullanıcıların satın almadan önce, elektrikli araçların kendilerine uygun olup olmadığını bizzat deneyimleyerek görmek istemesi bunun en iyi örneklerinden. Biz de bu noktada kullanıcılarımıza çözüm ortağı olma amacıyla, filomuzdaki elektrikli araç oranını artırdık. Aynı şekilde daha lüks olarak konumlandırabileceğimiz prestij sınıfındaki araçlara olan talep de yaklaşık yüzde 55 arttı. Bu da bize, tüketicilerin daha üst sınıf araçları da deneyimlemek istediğini gösterirken; müşterilerimize fayda sağlama amacıyla yaptığımız kampanyalarımızla, bu araçları daha ulaşılır hale getirdiğimizi gösteriyor.” dedi.

Garenta’nın başarısı ödüllerle taçlanıyor 

Garenta’da dijitaldeki güçlü varlıklarını reklam filmleriyle de desteklerini belirten Savcı, ”2024 yılında ‘’İndir, tıkla, Garenta’la’’ reklam filmimizi yayına aldık. Garenta’da araç kiralama deneyiminin www.garenta.com.tr ve Garenta mobil uygulaması üzerinden oldukça pratik ve hızlı yapılabildiğini ve ulaşım ihtiyacına çözüm olduğumuzu gösterdik. Bu alandaki çalışmalarımızla The Hammers Awards tarafından ‘’Araç Kiralama Sektöründe En İyi Pazarlama Ekibi’’ kategorisinde altın ödüle layık görüldük. Çalışmalarımızın ödüllerle taçlanıyor olması bizi teşvik ediyor. Önümüzdeki dönemde de müşteri memnuniyeti alanındaki başarımız ve hizmetlerimizle tercih edilmeye devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Aylık araç kiralamalarına özel kampanyalar

Garenta, garenta.com.tr ve Garenta mobil uygulamasındaki kişiye özel sunduğu kampanyalar ile dikkat çekiyor. 2024 yılının son çeyreğinde de kullanıcıları farklı fırsatlar ile buluşturmaya devam ediyor. Kullanıcılar, Garenta’nın resmi web sitesi üzerinden sunulan; günlük, haftalık, aylık kiralama fırsatlarından anında ve en uygun şekilde yararlanabiliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın