Konferansın açılış konuşmalarını BAYEGAN CEO’su Burcu Olcay Üstüner ve Tasnee adına Ticaret Başkan Yardımcısı Yasser Al-Daajani yaptı. Burcu Olcay Üstüner konuşmasında şunlara değindi: “Öncelikle hepinize bugün bizimle olduğunuz için, ChemOrbis’e bu güzel organizasyonu gerçekleştirdikleri için ve Tasnee’ye Türkiye pazarına verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ederim. Geçtiğimiz yıl kolay bir dönem olmadı, kriz sadece Türkiye’yi değil, global olarak tüm dünyayı etkisi altına aldı. 2025’in daha zor olacağını düşünsem de Türkiye’nin petrokimya sektöründe parlak bir yıldız olacağına inanıyorum ve sektörümüzde eski büyümeleri tekrar göreceğimizi umuyorum. Biz BAYEGAN olarak, üreticilerimiz ve müşterilerimizle birlikte büyümeye devam edeceğiz. Bu büyüme sürecinde sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bu yolda güçlü adımlar atıyoruz. Artan üretim gücümüz, genişleyen ticaret hacmimiz ve yenilikçi ürün portföyümüzle sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de fark yaratma hedefindeyiz. Orta ve uzun vadeli stratejimiz, sürdürülebilir büyümenin temeline daha fazla insan odaklı bir yaklaşımı koyarak, inovasyonla desteklenmiş üretim süreçleri geliştirmek.”
Tasnee adına konuşan Yasser Al-Daajani ise şunları söyledi: “Bugün burada olan herkese katılımı için, ChemOrbis ekibine bu organizasyon için ve BAYEGAN’a süregelen iş birliğimiz için teşekkür ederim. Sektörümüzün karşı karşıya olduğu en önemli konulardan birisi arz-talep dengesi. Tedarikçiler ve müşteriler olarak hepimiz bunu korumak için birlikte çalışmalıyız.”
ChemOrbis CEO’su Alp Fehmi Özdenler ise “Polimerlere yön vermek: Piyasa dinamiklerini ortaya çıkarma” başlıklı konuşmasında “Tedarik fazlasıyla karşı karşıyayız, dolayısıyla üretimde optimizasyon önemli olacak. Ayrıca, jeopolitik belirsizlikleri yakından izlememiz gerekiyor. Plastik geri dönüşümü önümüzdeki dönemde maliyetleri ve arz-talep dengesini etkileyecek” dedi.
ChemOrbis piyasa analistlerinin sunduğu ürün ve bölgeler bazında pazar analizlerini ve öngörülerini içeren zengin içeriklere yer verilen konferansta sektörün değişim içerisinde olduğunun altı çizildi. Talep daralması, arz fazlası, maliyet baskısı ve sıkışan marjlar, çevresel etki ve öncelikler ve jeopolitik unsurlar değişimi etkileyen başlıca faktörler olarak gösterildi. Sektörün içinde bulunduğu bu paradigmadan çıkış yolları olarak inovasyon, üretimde ve değer zincirinin her aşamasında optimizasyon ve sektörün iş birliği içerisinde hareket etmesi öne çıktı.
Konferanstaki konuşma başlıkları şunlar oldu: “Polimerlere yön vermek: Piyasa dinamiklerini ortaya çıkarma”, “Normalleşme Yolunda Türkiye”, “Mevcut paradigmada hayatta kalmak”, “Poliofelin piyasalarında keşif: Çin-Avrupa-Türkiye bağlantısı”, “PET pazarı ve r-PET piyasaları”, “Kalıpları kıran yaklaşım: Enzimatik geri dönüşüm doğanın gücünü ortaya çıkarıyor”, “Endüstri sürdürülebilirliği ve karbon varlık yönetimi”, “Asya-Avrupa-Türkiye PVC pazarları mercek altında: İçgörüler ve tahminler”, “Stirenikler: Değer zinciri ve türev piyasalara dair görünüm”, “Dönüşümsel değişime yön vermek: Plastik hammadde ambalaj endüstrisindeki zorluklar ve fırsatlar”.
Oturumların sonunda katılımcılar, konuşmacılara sorularını yönelttiler. Konferans, sponsorlara plaketlerinin takdim edildiği bir tören ile sona erdi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.