Turizm sektörünün tüm oyuncuları tarafından heyecanla beklenen Antalya Turizm Fuarı (ATF) bugün kapılarını açtı. Yoğun ilgi ve talep üzerine bu yıl, ilk kez 3 gün sürecek olan ATF24, sektörün dinamiklerini bir araya getirme ve katma değer oluşturma hedefiyle hareketli olarak bir kez Antalya Fuar Merkezi’nde başladı.Bu yıl; 35 bin metrekare alanda, 30 bin profesyonel ziyaret hedefiyle yola çıkan ATF; 2000’e yakın yabancı davetli seyahat acentesi, 1000’e yakın marka ve 5 ayrı sahne, 103 uzman sistemin 2000 dakikadan fazla panel süresi ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin ve Akdeniz’in en verimli turizm fuarı ATF, 23 – 24 – 25 Ekim tarihlerinde açık olacak.

Antalya Turizm Fuarı Kurucusu Selçuk Meral açılış konuşmasında; Antalya Turizm Fuarı’nın Türkiye’yi ilgilendiren tüm pazarları bir çatı altında toplanan tek fuar olduğuna dikkat çekildi. Meral, yerinde pazarlama ilkesi ile tüm turizm dünyasını Antalya’da, turizmin bir araya getirmekten gurur duyduğunu belirtti.

Meral, “Bugün Antalya Turizm Fuarı’ndan bahsederken, genellikle “Ezberleri Bozan Fuar”da işlem görüyor. Bunun nedeni, geleneksel fuarcılık anlayışının özgürce 360 ​​derece fuarcılık vizyonunu geliştirmemizdir. Stantlarımızı her şey dahil konseptiyle haklarımıza sunarak fuarcılıkta adeta bir çığır açtığımızı belirtmek isterim. ​Türkiye’nin ve Akdeniz’in en verimli, en büyük ve yenilikçi turizm fuarı olan ATF, dünya turizm sektörü için önemli bir buluşma noktası haline gelmiş durumda. Cephedeki bir asker gibi biz de turizmi memleket meselesi olarak görüyoruz ve bu şekilde çalışıyoruz” dedi.

Türk turizm sektörünün birlik ve beraberlik ruhuna olan inancını ATF’nin ilk çoğalan bu yoğun ilgiyle pekiştirdiğini dile getiren Selçuk Meral, “Her Türk turizmci dünyada eşine az rastlanan bir vatanseverlik duygusuyla bu sektör için elinden geliyor. Biz de Antalya Turizm Fuarı’na emek vererek bu motivasyonla çalışıyoruz. Güçlenerek çıktığımız, umutla dolduğumuz, öğrettiğimiz ve öğrendiğimiz bir 3 gün geçirmenizi diliyorum. Hepiniz hoş geldiniz!” tasarruf kullanıldı.

Açılışta; Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Antalya Valisi Hulusi Şahin konuştu.

AYNALI: “ERZURUM BİRÇOK FARKLI ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, “Erzurum 2025 yılında 2 önemli görev üstlendi. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Erzurum, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin turizm başkenti oldu. Bunun hazırlıkları içerisindeyiz. İkincisi ile Avrupa’nın kış sporları başkenti oldu. Tüm organizasyonlarımızı sürdürülebilir bir hale getirmeyi planlıyoruz. 365 gün boyunca farklı, birçok organizasyonumuz olacak. Antalya Turizm Fuarı’nın sektör açısından hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YILMAZ: “TURİZMİ BİR EKOSİSTEM OLARAK GÖRÜYOR, STRATEJİK OLARAK ÖNCELİKLENDİRİYORUZ”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, 100. yılın kutlayan İş Bankası’nın ilk gün bu yana ülke ekonomisine, refahına katkı sağlamak ana hedefiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, 54 farklı sektörde doğrudan faaliyet gösteren, istihdam yaratan ve katma değer üreten yapısıyla turizm faaliyeti olarak parlaklıklandırdıklarını söyledi.

Dört mevsim yaşayan, doğal güzellikler ve tarihi zenginliklere sahip, turizmin birçok dalıyla daha geniş bir alan programlarının önemli bir hedefine işaret eden Yılmaz, bunun için büyümenin bütüncül bir şekilde hareket ettiğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak için çaba gösterme programını belirtti. Stratejik görünümleri arasında olan turizmi bütüncül bir yaklaşımla ele aldıklarını ifade eden Yılmaz, sonuçları şöyle sürdürdü:

“2024 yılı itibariyle 2 yıllık turizm sektörüne 1 milyar dolar kaynak aktaracağımızı taahhüt ettik. Otellerden yatırım yenilemelerine, yeşil dönüşümden enerji kredilerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunarak ekosistemin tüm ürünlerini desteklemeyi hedefliyoruz. Sektörleriyle aynı dili konuşabilmek ve ekosistemdekileri bir araya getirip iş birliği yapabilmek amacıyla Genel Müdürlüğümüz bünyesinde Turizm İhtisas Birimimizi faaliyete geçirmektedir. Türkiye’nin ilk Turizm İhtisas Şubesini mart ayında Antalya’da hizmete sunduk. Turizmi esas olarak bir ekosistem olarak görüyoruz. Uzun yıllardır Zeugma, Patara, Teos, Nysa, Kaman Kalehöyük, Stratonikeia antik kentlerinde yapılan kazı sayıları sunduğumuz katkılar, tarihi kültürel oluşumumuzu taşımaya hizmet eden müzelerimiz ve eğitim, spor, kültür-sanat alanında yürüttüğümüz pek çok projemiz bu bütüncül yaklaşımın bir şekilde devam ediyor. Turizmin sağladığı desteğin diğer sektörlerde çarpan etkisi yaratacağı bilgiyle finansal çözümlerimiz, ihtisaslaşmaya yönelik faaliyetlerimiz, tarihimizi ve doğayı desteklemeye yönelik projelerimizle sektöre desteğimizi sürdüreceğiz.”

GÜNAYDIN: “TURİZM SEKTÖRÜNÜN ‘ARILARI’ SEYAHAT ACENTELERİDİR”

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, “Dünyada turizmin marka ülkesi olan Türkiye’de, turizmin kalbi olan Antalya’da düzenlenen bu güzel organizasyona hoş geldiniz. İstediğiniz kadar çiçekleriniz ve doğanız güzel olsun arılar olmadan bal olmaz. Turizm sektörünün ‘arıları’ da seyahat acenteleridir. Türkiye’ye gelen turistin yüzde 80’i seyahat acenteleri ve tur operatörleri geliyor. Antalya Turizm Fuarı, her geçen yıl büyüyerek devam ediyor, bu sene çok daha güzel olmuş. TÜRSAB olarak biz bunu çok önemsiyoruz; turizm adının her yerde kalması için TÜRSAB’ın olması için çaba sarf ettik.

KAVALOĞLU: “ATF, TURİZMİN TÜM PAYDAŞLARININ GURURU OLDU”

Türkiye’nin en büyük fuarı olan ATF’ye hoş geldiniz diyerek yaptıklarını selamlayan AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Konunun fikir babası Selçuk Meral ile bu yolda birlikte olmaktan gurur duyuyorum. ATF; Türkiye’nin, Antalya’nın ve turizmin tüm üyelerinin gururu oldu. Geometrik ve homojen bir şekilde büyüyen çok değerli bir fuar. Turizm sektörü için önemli bir ‘birleşme alanı’ oldu. Antalyamızın en büyük 5. misafirini ağırlayan şehirde, bu sene yaklaşık 17 milyon kişiyi ağırlayacağız. Biz Türkler zannediyorum bu işi iyi yapıyorum. En iyi yaptığımız işlerden biri olan turizm faaliyetlerine devam ediyorlar” diye konuştu.

ATAOĞLU: “ATF, KKTC VE ANA VATAN ARASINDAKİ ÇALIŞMALARA KATKI SAĞLAYACAKTIR”

KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “KKTC’deki yeni yatırımları büyük bir heyecanla bekliyoruz. Yeni hava sıcaklığı ile birlikte çeşitliliğin çok daha kolay bir ulaşım söz konusu. Bu eğitimdeki yatırımlarımızı değiştirmemiz, yatak sayımızı arttırmamız gerekiyor. Her geçen yıl artan turizmin planlanmasının çok iyi yapılması gerekiyor, buna katkı sağlamak için Selçuk Meral’e teşekkür ediyorum. Anavatanla KKTC’nin birlikte çalışması için çeşitliliği gelen ne varsa yetiştirmek. Biz yeter ki birlik ve beraberlik içinde iyileşme. Bazı rakipler, nerede olursa olsun, bizim birliğimiz ve beraberliğimiz olduğu sürece, ana vatan Türkiye ve KKTC’den ayrılamazlar. Bugünün devrelerini ATF’de birleştireceğiz. Antalya Turizm Fuarı; gerek KKTC’ye gelecek olanın, parçalanması KKTC’deki saklamanın Türkiye’ye gelmesiyle ilgili çalışma katkısının artması. Bu fuarın gittikçe artan gücü beni gerçekten gururlandırıyor” mutluluğu paylaştı.

ŞAHİN: “2025 YILINDA REKORLARA HAZIRLIKLI OLALIM”

Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Son yıllarda Türk turizmi büyük bir atılım içerisinde, dünya turizminin yaşanan büyük krizlere bize önemli fırsatlar sundu. Tünele 14’üncü olarak girdi, 5’inci olarak çıktık. 2019 yılı boyunca tekrar ulaşıp, başarabilen, rekorlar kıran bir Türkiye turizmi var. Antalya sadece Türk turizminin değil, dünya turizminin de başkentlerinden bir tanesidir. Bugünün bir önceki yıla göre yüzde 50 ATF artışı, bunun bir göstergesi oluyor. Artık Türk turizminin özellikle otellerimizin, zincir otelciliğe dönmesi gerekiyor. Biz Türk turizmi olarak bu işi çok iyi değerlendirir, bu pazarlarda herkesten önce yerimizi alırız. Türk turizmi her yerde otelcilik yapsın ve bayrağı dalgalandırsın. Bu zor ve hassas bir iş, turizm sektörü anında sarsılıyor, yaz da bunu gördük. Çok hızlı bir reaksiyon verildi. 2025 başarılı bir yıl olacak, yeni rekorlara hazırlıklı olarak devam edecek.

Açılış konuşmalarının ardından protokol, fuar duyurusu gezdi. Antalya Turizm Fuarı, 23 – 24 – 25 Ekim tarihlerinde profesyonel yönetimine açık olacak. Birbirinden önemli paneller ve1000’e yakın marka ile turizm sektörünün kalbi 3 gün boyunca ATF24’te atıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın