Dünya ambalaj sektörü Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nda buluştu

Avrupa’da her yıl düzenlenen ambalaj fuarları arasında en büyüğü olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, 29’uncu kez kapılarını açtı. İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu ile birçok sektör kurum ve temsilcilerinin katıldığı açılış töreninde Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, yaklaşık 120 bin metrekarelik alanda düzenlenen ve 1200’ün üzerinde yerli ve global firma ile firma temsilcilerini ağırlayan fuara 15 bini yurtdışından olmak üzere 80 bin kişiyi aşkın bir katılım beklediklerini vurguladı.

Japon edebiyatının en önemli yazarlarından Yukio Mişima’dan ustalıkla örülmüş iki roman: Yaban Oynaşması ve Şölenden Sonra 

Japon edebiyatının en önemli yazarlarından Yukio Mişima, Yaban Oynaşması ve Şölenden Sonra romanlarıyla Can Yayınları’nın ekim ayı yayın listesinde yerini aldı. Japon No oyunlarından ilham alan Yaban Oynaşması’nda genç bir üniversite öğrencisiyle ona akıl hocalığı yapan seçkin edebiyat eleştirmeni ve esrarengiz karısı arasındaki sürükleyici aşk üçgenini anlatan Mişima, Şölenden Sonra’da Setsugoan adlı ünlü bir restoranın sahibesi Kazu’nun hikâyesi üzerinden İkinci Dünya Savaşı sonrası Japonya’sının değişen yüzünü ustalıkla yansıtıyor.

Dünya Bakliyat Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Arslan’a “Yaşam Boyu Başarı” ödülü

Dünya çapında yaptığı çalışmalarla 10 Şubat’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Dünya Bakliyat Günü” ilan edilmesini sağlayan AGT Food and Ingredients şirketinin kurucusu, Mersin Ticaret Borsası’nda meclis başkanlığı görevini yürütmüş, Akdeniz Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Birliği önceki dönem başkanı, Dünya Bakliyat Konfederasyonu 10.başkanı ve yönetim kurulu üyesi olan Hüseyin Arslan, Dünya Bakliyat Konfederasyonu tarafından “Yaşam Boyu Başarı” ödülüne layık görüldü.

TÜSEV Bağışçılığı ve Gönüllülüğü Güçlendiriyor

Kurulduğu günden bu yana sivil toplumun gelişimine katkı veren Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), 3 Aralık’ta gerçekleşecek Paylaşma Günü çerçevesinde bağışçılık ve gönüllülük bilincini yaygınlaştırmayı hedefliyor. Otuz yılı aşkın deneyimiyle TÜSEV, Türkiye’de daha güçlü, katılımcı ve itibarlı bir sivil toplum için faaliyetlerini sürdürüyor.