BT ekosistemi için lider bir küresel distribütör ve 100’den fazla ülkede 150 bini aşkın müşterisi için çözüm toplayıcı olan TD SYNNEX, 31 Ağustos 2024 tarihinde sona eren mali yılın üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçları açıkladı. Şirketin finansal sonuç raporunda öne çıkan rakamlar şu şekilde:

  • Gelir önceki mali üçüncü çeyrekteki 14 milyar dolara kıyasla yüzde 5,2 artışla 14,7 milyar dolara yükseldi. Sabit para birimi bazında ise gelir, bir önceki mali üçüncü çeyreğe kıyasla yüzde 5,6 arttı. Artışlar hem gelişmiş çözümler hem de uç nokta çözümleri portföylerindeki büyümeden kaynaklandı.
  • GAAP (genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri) dışı brüt faturalar, önceki mali üçüncü çeyrekteki 18,6 milyar dolara kıyasla 20,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.
  • Brüt kâr, önceki mali yılın üçüncü çeyreğindeki 971 milyon dolara kıyasla 961 milyon dolar olarak gerçekleşti.
  • Bir önceki mali yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 7 olan brüt kâr marjı ve GAAP dışı brüt kâr marjı, stratejik teknolojiler ve ürün dağılımındaki yüksek marjlar nedeniyle yüzde 6,5 olarak gerçekleşti. İlave gelirlerin net bazda sunulması brüt kâr marjını ve GAAP dışı brüt kâr marjını yaklaşık 23 baz puan olumlu etkiledi.
  • Faaliyet geliri, temel olarak satın alma, entegrasyon ve yeniden yapılandırma maliyetlerindeki düşüş nedeniyle önceki mali üçüncü çeyrekteki 240 milyon dolara kıyasla 303 milyon dolar olarak gerçekleşti. GAAP dışı faaliyet geliri ise önceki mali üçüncü çeyrekteki 397 milyon dolara kıyasla 393 milyon dolar oldu.
  • Önceki mali yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,7 olan faaliyet marjı, temel olarak satın alma, entegrasyon ve yeniden yapılandırma maliyetlerindeki düşüş nedeniyle yüzde 2,1 olarak gerçekleşti. GAAP dışı faaliyet marjı da önceki mali üçüncü çeyrekteki yüzde 2,8’e kıyasla yüzde 2,7 oldu.
  • Seyreltilmiş hisse başına kazanç (EPS), önceki mali yılın üçüncü çeyreğindeki 1,49 dolara kıyasla 2,08 dolara yükseldi. GAAP dışı seyreltilmiş EPS önceki mali üçüncü çeyrekteki 2,78 dolara kıyasla 2,86 dolar olarak gerçekleşti. 
  • Hissedarlara hisse geri alımları ve temettüler şeklinde 91 milyon dolar ödendi. Önceki mali üçüncü çeyrekte bu rakam 136 milyon dolar seviyesindeydi.

 
Finansal sonuçları değerlendiren TD SYNNEX CEO’su Patrick Zammit, “Üçüncü çeyrek, BT pazarındaki toparlanmaya ilişkin iyimserliğimizi pekiştiren güçlü bir çeyrek oldu. Özellikle, coğrafi segmentlerde ve hem uç nokta hem de gelişmiş çözümler işlerimizde önemli bir büyüme gördük. Buna ek olarak 3. çeyrekte brüt faturalarımız yüzde 9 oranında artarak aralığımızın üst sınırının üzerinde gerçekleşti. Bu sonuçlar, geniş küresel erişimimizin, kapsamlı ürün yelpazemizin ve stratejimizin etkili bir şekilde uygulanmasının pazarın biraz önünde büyümemize yardımcı olduğunun ortaya koyuyor.” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın