Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “İnşaat malzemesi sanayisi Türkiye’nin en büyük üçüncü ihracatçısı ve 2023 rakamları ile 29 milyar dolar ihracatımız var” dedi.

Türkiye İMSAD, 14 yapı kimyasalları üreticisi firmayla imzalanan protokol ile ‘’İnşaat Malzemeleri Kalite Takip Sistemi’’ çalışmasını sürdürüyor. Sistem kapsamında yapı kimyasalları sektöründeki firmaların ürünleri test ediliyor. İnşaat malzemesi sanayisinin ülkemiz için kritik öneme sahip olduğunu belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ‘’Yapı kimyasalları sektörümüz de malzeme sanayimizin gelişimde önemli role sahip. Bu sebeple ürünler hem iç pazar hem de ihracat pazarları için gerekli niteliklere uygun olmalıdır. İMKTS sürecinde güvenilirliğe hassasiyetle odaklandık ve bu doğrultuda da çalışmaktayız’’ dedi.

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), yapı kimyasalları sektöründeki ürünlerin kalitesini artırmak amacıyla ‘’İnşaat Malzemeleri Kalite Takip Sistemi’’ (İMKTS) sistemin geldiği aşamayı ve ayrıntılarını kamuoyuna duyurdu. 14 yapı kimyasalları üreticisi firmayla imzalanan protokol kapsamında sürdürülen çalışmanın basın toplantısı; gazeteciler, sektör paydaşları ve ilgili firmaların katılımıyla yapıldı. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın