Rönesans Holding’in Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş-Başakşehir Projesinde, EY Türkiye finansal danışman olarak yer aldı. Projenin finansmanın başarıyla sağlanması sürecinde EY Türkiye Sermaye ve Borç Danışmanlığı Ekibi önemli bir rol üstlendi.

Uluslararası alanda şirketlere danışmanlık, denetim, güvence, strateji, kurumsal finansman ve vergi hizmetleri sunan EY (Ernst & Young), Rönesans Holding’e Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde Sermaye ve Borç Danışmanlığı Hizmetleriyle danışmanlık sunarak projenin finansmanının sağlanması sürecinde yer aldı. Türkiye’nin otoyol alanındaki en yüksek değere sahip yatırımlarından biri olan projeye; küresel ve yerel finans kuruluşlarının katkılarıyla, EY Sermaye ve Borç Danışmanlığı Ekibi proje finansmanı sağlanmasına destek verdi. 

İstanbul’un Asya ve Avrupa yakaları arasında yeni bir koridor oluşturarak şehrin doğu-batı karayolu bağlantılarında devrim yaratacak olan otoyol projesi, aynı zamanda şehir merkezinden İstanbul Havalimanına doğrudan erişim fırsatı sunacak. Buna ek olarak proje, sürdürülebilir altyapısıyla temiz enerji üreterek çevre için pozitif etki oluşturmasıyla da dikkat çekiyor. Otoyol projesinin, 30 yıl boyunca 7,9 milyon ton sera gazı emisyonu tasarrufu sağlaması hedefleniyor.

Rönesans Holding tarafından gerçekleştirilen Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin finansal kapanış töreninde konuşan EY Sermaye ve Borç Danışmanlığı Lideri Orçun Makal şunları belirtti:

“Türkiye’nin ulaşım alanındaki en önemli yatırımlarından biri olan Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş-Başakşehir Projesinin finansman sürecinde danışman olarak yer almaktan gurur duyuyoruz. Bu proje hem İstanbul’da önemli bir bağlantı yolu oluşturmasıyla topluma yarar sağlarken hem de sürdürülebilir altyapısıyla çevreye de önemli faydaları olacak. Proje finansmanının büyük bölümü uluslararası finansörlerden sağlanmış olup, bu bağlamda hem ülkemize hem de ekonomimize yabancı yatırımların getirilmesine destek sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlamlı projeye emek veren ve katkı sağlayan EY Sermaye ve Borç Danışmanlığı Ekibimize çok teşekkür ediyorum.”

EY Türkiye; Strateji ve Kurumsal Finansman Bölümü altında yer alan Sermaye ve Borç Danışmanlığı Hizmetleriyle iş dünyasına, proje finansman danışmanlığı, sürdürülebilir finansman danışmanlığı, işletme sermayesi danışmanlığı, finansal yeniden yapılandırma danışmanlığı gibi birçok konuda kapsamlı finansal çözümler sunmaya devam ediyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın