Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), 1 Ekim 2024 tarihinde Swissotel The Bosphorus’ta güz döneminin ilk buluşmasında Koenig & Bauer Duran tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. 193 kişinin katıldığı bu özel etkinlik, karton ambalaj sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

Toplantının açılış konuşmasını KASAD Başkanı Alican Duran yaparken, ardından Koenig & Bauer Duran Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Duran, şirketin sektördeki gelişimi ve yenilikleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. 

Koenig & Bauer adına şirketin Kıdemli Başkan Yardımcısı Dietmar Heyduck, Tabaka Ofset Makineleri Satış Direktörü Rolf Köhle ve Katlama Yapıştırma Makineleri Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Şentürk ile birlikte bir sunum gerçekleştirdiler. Heyduck ve Köhle, şirketin Baskıdan Fazlası kurumsal stratejisi başlığında tüm ihtiyaçlarınızı karşılayan ürün portföyüne sahip olduklarının altını çizerken, dijitalleşmenin de önemini vurgulayan Heyduck ve Köhle, yeni ürünleri MyKyana portalının şirketlerin esnekliği ve verimliliği nasıl arttırdığını örneklerle ifade ettiler. 

Drupa 2024’te 4.000 metre karelik standı ile misafirlerini ağırlayan Koenig & Bauer, Ofset ve dijital baskı makinelerinin yanı sıra, rotasyon kesim, düz kesim, katlama yapıştırma ve dijital ürünlerini de tanıttı. Fuar sırasında birçok anlaşmaya imza atan firma, Türkiye’deki IML pazarı için de çok önemli iki adet rotasyon kesim makinesi satışı gerçekleştirdi. Bu satışlar ile IML pazarındaki gücünü ve varlığını arttıran firma, pazarın önemi açısından birçok gelişmeye imza atıyor.  

Sunumun ikinci yarısında Şentürk, şirketin Sürdürülebilirlik, Dijitalleşme ve Verimlilik konularını cevaplayan üç mega trendini anlattı:

Sürdürülebilir üretim, dijital iş süreçleri ve modülerlik!

Şentürk, Koenig & Bauer Duran katlama yapıştırma makinalarının dijital süreçleri noktasında Logotronic, sistemini de anlattı: “Logotronic ile ikna edici derecede çok yönlü: üretim planlama, makine ön ayarı, izleme ve raporlama yapabilirsiniz. Ölçeklenebilir üretim planlama yazılımı, üretim iş akışınıza mükemmel uyum sağlar ve hedeflerinize ulaşmanızda sizi destekler. İşletmenizin ihtiyaçları ve yetenekleriyle kolayca büyüyebilir. LogoTronic ile hedeflerinize hızlı ve verimli bir şekilde ulaşabilir, uzun vadede verimliliğinizi artırabilirsiniz.”

Şentürk, Koenig & Bauer’in Drupa 2024’de lansmanını yaptığı myKyana, portalını da anlattı: “myKyana, Koenig & Bauer’in dijital ürün dünyasına açılan merkezi kapınızdır. Portal, güçlü makinelerin dijital teknolojilerle birleştiği yeni bir evrene atılan ilk adımdır. Burada, sürekli büyüyen veri ve yapay zekâ tabanlı dijital ürün ve hizmetlerimize doğrudan erişebilirsiniz. Giriş yapın, keşfedin, analiz edin, optimize edin; myKyana ile her şey parmaklarınızın ucunda olacak” diyen Şentürk, “Kyana Assist ile myKyana, size her zaman yardımcı olmaya hazır, yapay zekâ kontrollü bir sohbet robotuna sahiptir. Bu akıllı aletle, makine kullanma kılavuzunun sıkıcı sayfalarını karıştırmak artık geçmişte kaldı. Üretken yapay zekâ, makineye özel bilgi sağlar ve sorun giderme ve hassas bakım talimatları için çözümler sunar” diyerek sözlerini sürdürdü.

Kyana, bilgilerinizi analiz imkânı sağlayan Data, servis olaylarınızı yönetebileceğiniz Cases, enerji kullanımınızı yönetebileceğiniz VisuEnergy X, aradığınız çözümler için yapay zekâlı bir sohbet imkânı veren Assist, iletişiminizi yönetecek Connect ve nihayetinde sayısız eğitim içeren ve işinizde sizi geliştirecek olan Campus olmak üzere altı modülden oluşuyor. Kyana portalına Koenig & Bauer kullanıcıları kayıt yaparak ulaşabilirler ve sistem üzerinde diğer makinalarını da yönetebilirler. myKyana Koenig & Bauer’in dijitalleşme konusunda endüstriye verdiği kuvvetli bir cevap ve Şentürk’e göre çok kısa zamanda Omega katlama yapıştırma makinalarına da uyarlanacak.

Koenig & Bauer Duran, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konularında da sektör liderliğini korumaya devam ediyor.

Toplantıda ayrıca KASAD – Pro Carton Genç Tasarımcılar Yarışması ve Öğrenci Video Yarışması Ulusal Ödülleri de sahiplerini bulduğu bu KASAD’ın güz dönemindeki bu ilk buluşması, katılımcılara hem teknik bilgi hem de sektördeki son gelişmeler hakkında değerli bir platform sundu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın