Amerika merkezli The Barstow School, 1884 yılından beri sunduğu nitelikli eğitim anlayışını İNO ile Türkiye’de taşıyor. 

Eğitimde sınırların ötesine geçebilmek, bireylerin ve toplumların gelişimi için hayati bir önem taşıyor. İNO Barstow School’un gerçekleştirdiği ortaklık sayesinde, öğrenciler uluslararası standartlarda bir eğitim alarak, farklı kültürlerle etkileşimde bulunma imkanı yakalıyor. 

Dünya genelinde kabul gören diplomalara sahip olma fırsatı

Öğrenciler, Türk eğitim sistemini temel alarak 140 yıllık Barstow School müfredatını deneyimliyor ve çift diploma ile mezun olma fırsatına sahip oluyor. İNO, hem Türk hem de Amerikan eğitim sisteminin avantajlarını sunarak, öğrencilerin küresel bir bakış açısıyla donatılmalarını sağlıyor. Bununla birlikte dünya genelinde kabul gören diplomalara sahip olabilmelerinin de yolunu açıyor.

6 akreditasyon ile global standartlarda eğitim

İNO Barstow School’da çift diplomanın yanı sıra, AP programları ve anadili İngilizce olan uzman öğretmenlerle eğitim gibi ayrıcalıklar da sunuluyor. Öğrenciler, anaokulundan liseye kadar, 6 akreditasyon ile global standartlarda bir eğitim alıyor ve uluslararası eğitim camiasının yüksek standartlarını karşılayabilir hale geliyor. İNO Barstow School’un sağladığı imkanlar arasında, öğrenci ve öğretmen değişim programları da bulunuyor; bu da öğrencilerin farklı kültürlerden gelen bireylerle etkileşimde bulunarak, öğrenme süreçlerini zenginleştirmelerini sağlıyor.

Uluslararası eğitimde disiplinler arası yaklaşım

İNO Barstow School, disiplinler arası çalışmalarıyla bilgiyi üretkenliğe dönüştürmeyi hedefliyor. STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) dersleri İngilizce verilerek, öğrencilere dünya standartlarında bir eğitim sunuluyor. Okul, bu yaklaşımı Türk eğitim sistemine entegre ederek öğrencilerin geniş bir perspektifle düşünmelerini ve sadece akademik yetkinlik değil, çok boyutlu ve eleştirel düşünme becerileri kazandırmayı da amaçlıyor.

Her öğrencinin farklı yeteneklerini keşfetmesine yardımcı oluyor

Eğitimde bütüncül bir yaklaşım benimseyen İNO Barstow School, “mind, body, character” (zihin, beden, karakter) felsefesi doğrultusunda, her öğrencinin farklı yeteneklerini keşfetmesine yardımcı oluyor. Kurum; sanat, spor, yabancı diller ve bilim gibi çeşitli alanlarda sunduğu zengin etkinliklerle, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine alan açıyor. Bu sayede, bireysel yeteneklerini geliştiren ve özgüven kazanan bireyler yetiştiriliyor.

“Yeni nesil liderler yetiştireceğiz”

Eğitimde sınırları kaldırarak öğrencilere global bir perspektif kazandırmanın en büyük hedefleri olduğunu açıklayan The Barstow School Başkanı Shane Foster, “Bu iş birliğiyle, Türk ve Amerikan eğitim sistemlerinin birleşimini sunarak yeni nesil liderler yetiştireceğiz. Öğrencilerimizin sadece akademik başarılarla değil, sosyal sorumluluk bilinciyle de donatılmaları için çalışıyoruz.” diyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın