Continental, Time ve Statista tarafından hazırlanan “Dünyanın En Sürdürülebilir 500 Şirketi 2024” listesinde 265’inci sırada yer aldı. Dünyanın en sürdürülebilir 500 şirketi arasında yer alan üç lastik üreticisi arasına girmeyi başaran Continental, en geç 2050 yılına kadar lastiklerini tamamen sürdürülebilir malzemelerden üretmeyi hedefliyor.

Premium lastik üreticisi ve teknoloji şirketi Continental, Amerikan Time dergisi ile küresel veri ve iş zekası platformu Statista tarafından gerçekleştirilen “Dünyanın En Sürdürülebilir 500 Şirketi 2024” listesine girmeyi başardı. 30’dan fazla ülkeden 5 bini aşkın şirketin sürdürülebilirlik stratejileri ve raporlamalarının yanı sıra emisyon yoğunluğu, enerji tüketimi ve yenilenebilir enerjilerin payı gibi 20’den fazla temel performans göstergesine göre değerlendirildiği listede Continental, 100 tam puan üzerinden 61,39 puanla listede 265’inci sıraya yerleşti. Otomotiv sektörü kategorisinde ilk 10’a giren şirket, dünyanın en sürdürülebilir 500 şirketi arasında yer alan üç lastik üreticisinden biri oldu.

“Portekiz fabrikamızda karbon nötr lastik üretiyoruz”

Kapsamlı sürdürülebilirlik faaliyetlerinin bağımsız kuruluşlar tarafından tanınmasından gurur duyduklarını belirten Continental Lastikleri Sürdürülebilirlik Müdürü Jorge Almeida, “En yüksek kalite ve performans standartlarını koruyarak, tüm değer zincirimiz boyunca sürdürülebilir çözümleri hayata geçirmekte kararlıyız” dedi. Almeida, sözlerini şöyle sürdürdü: “Continental denildiğinde sürdürülebilir malzemelerin tedarikinden tasarım ve üretimine, kullanım aşamasına ve ömrünü tamamlayan lastiklerin geri dönüşümüne kadar tüm değer zinciri boyunca yenilikçi teknolojiler ve sürdürülebilir çözümler akla geliyor. Tüm lastik fabrikalarımız, en geç 2040 yılına kadar iklim nötr üretime geçebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl Portekiz’in Lousado şehrindeki fabrikamızda önemli bir adım atarak, elektrikli bir kazandan elde ettiği buhar ile karbon nötr lastik elde edebiliyoruz. Bu buharı tesislerimizde ürettiğimiz güneş enerjisi, hem de şebekeden aldığımız yenilenebilir enerji yardımıyla tedarik ediyoruz.” 

2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefi 

Continental, 160 adet enerji tasarrufu projesi sayesinde, 2023 yılında yıllık enerji tüketimini toplamda yaklaşık 150 gigawatt saat azaltmayı başardı. Yenilenebilir enerjilerin ve ısı yalıtımının daha fazla kullanılmasına bağlı olarak yaklaşık 12.500 müstakil evin yıllık enerji ihtiyacına eşdeğer olan bu miktara ulaştı. Ayrıca, sadece 2023 yılında CO2 emisyonları 31.000 ton azaltıldı. Continental, 2030 yılına kadar lastiklerinde yüzde 40’tan fazla yenilenebilir ve geri dönüştürülmüş malzeme kullanma ve 2050 yılına kadar tamamen karbon nötr olma yolunda tüm gayretiyle çalışıyor. Şirket, en geç 2050 yılına kadar Continental lastiklerini tamamen sürdürülebilir malzemelerden üretmeyi hedefliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın