Olten Filarmoni Orkestrası 2024-2025 açılış konserini bu yıl Müzik Direktörü olarak Olten Sanat ailesine katılan Hollandalı şef Jürjen Hempel yönetiminde gerçekleştirdi. Sibelius, Beethoven ve Stravinsky’nin eserlerinin seslendirildiği program klasik müzikseverlerde heyecan yarattı. Piyanonun şairi olarak nitelendirilen solist ünlü piyanist Olga Scheps Beethoven’ın 2.Piyano Konçertosunu seslendirdi. Uzun süre ayakta alkışlanan Scheps, biste Sergei Prokofiev’in Piyano Sonatından bir bölümü coşkuyla çalarak salonu kendisine hayran bıraktı. 

Sezon açılış konuşmasında on yıldır kendilerini yalnız bırakmayan dinleyicilerine şükranlarını sunan Olten Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten, orkestranın destekçilerine de teşekkürlerini iletti. Askıda bilet uygulamasına bağış yapan kişi ve kurumlar ile konser salonuna davet ettikleri öğrencileri vakıfla buluşturan Olten Sanat gönüllüsü akademisyenlere sonsuz şükranlarını sunan Olten, dolu bir salon ile gerçekleşecek olan açılış konserinde üçyüze yakın üniversite öğrencisini ağırladıklarını vurguladı.

Olten Filarmoni Orkestrası’nın 2024-2025 sezonundaki ikinci konseri, Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında özel olarak tasarlanan ve 20 Kasım tarihinde ilk kez İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahnelenecek olan klasik müzik ve balenin sentezi Kemal ile Latife Danslı Anlatımı olacaktır. Konseri Tolga Taviş yönetecektir. Bu konserde Olten Filarmoni Orkestrası’na koreografisini Burcu Sürmeli Borovalı’nın yaptığı performans ile İzmir Devlet Opera ve Bale Sanatçıları eşlik edecek; anlatıcı Hakan Gerçek olacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın