E-ticarette son çeyrek beklentisi: 1.3 trilyon TL

Yıl boyunca e-ticarette en yüksek ciroya ulaşılan çeyrek dilime girdik. TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, “E-ticaret sektörünün Türkiye genelinde toplam son çeyrek ciro rakamının en az 1.3 trilyon TL olmasını bekliyoruz. İşlem adedinin ise 3 milyardan fazla olabileceğini tahmin ediyorum” dedi. Yıl boyunca e-ticarette […]

Türkiye’de yenilenebilir kapasitenin artması depolamalı BESS talebindeki büyümeyi hızlandırıyor

EY (Ernst & Young) çatısı altında yer alan ve 120 ülkede 9.000’den fazla danışmanı bünyesinde barındıran EY-Parthenon (EYP) strateji danışmanlığı ekibinin Batarya Enerji Depolama Sistemleri’ne (BESS) yönelik hazırladığı rapor, tekil bir varlık olarak Batarya Enerji Depolama Sistemleri’nin ticari uygulanabilirliğini ve mevcut piyasa koşullarında gelir potansiyeli sunan temel iş modellerini ele alıyor. Aynı zamanda Batarya Enerji Depolama Sistemleri yatırımlarının ticari yönünü belirlemek için büyümeyi sağlayan itici güçlerini, teknoloji eğilimlerini, pazar düzenlemelerini, mevcut iş modellerini ve yatırım yaparken gelecek vaat eden bölgeleri analizlerle ortaya koyuyor. 

En popüler 10 yapay zeka belli oldu

Dünya Bankası’nın ‘Dünyada üretken yapay zekayı kim kullanıyor?’ raporuna göre, mart ayı itibarıyla en iyi 40 üretken yapay zeka aracı, milyonlarca kullanıcıdan ayda yaklaşık 3 milyar ziyaret çekti. ChatGPT tek başına trafiğin yüzde 82,5’ini kontrol etmesine rağmen Google’ın aylık ziyaretlerinin yalnızca 80’de 1’ine ulaşabildi. Üretken yapay zeka araçları kullanıcıları genellikle […]

NİGELLA, TÜRKİYE’NİN KAHRAMANLARINI KEŞFEDECEK

Anadolu topraklarının mucizevi bitkilerden biri olan çörek otunu 63 ülkeyle buluşturan Nigella Global, Güvenilir Ürün Platformu tarafından hayata geçirilen ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen “Türkiye’nin Kahramanları” projesi kapsamında 6 ilde yerel üreticilerle bir araya gelerek yerel üretimin sürdürülebilir olmasını destekleyecek.

Tetra Pak, 50 ülkede tüketici eğilimlerini araştırdı

İnsanı ve gezegeni korumaya yönelik bir yaklaşımla gıdayı her yerde güvenli ve erişilebilir hale getirmeyi taahhüt eden Tetra Pak, “Tüketici Trendleri Araştırması”yla önemli bulguları ve içgörüleri yayınladı. Türkiye de dahil 50 ülkede yapılan araştırma sonucunda beş ana temada ikişer trend saptandı ve 2023 yılında öne çıkan toplam 10 önemli tüketici trendi tespit edildi.