Endeavor Türkiye’nin yönetim kurulu, girişimcileri ve üyeleri buluştu

Merkezi New York’ta olan, etkin girişimcileri destekleyen ve 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteren Endeavor Derneği, Türkiye’de 2007 yılından bu yana Yönetim Kurulu Üyeleri ve mentörlerinin desteğiyle hızlı büyüyen ScaleUp şirketleri tespit ederek büyümelerine ivme kazandırmaktadır. Tüm dünyadan 2500’den fazla girişimci ve 3200’den fazla mentörü ağında bulunduran Endeavor’ın, Türkiye’den seçilen 77 şirketi arasında Foriba, Gram Games, Insider, iyzico, Peak Games ve Yemeksepeti gibi başarılı şirketler bulunuyor.

BULUTİSTAN, 25 İŞ ORTAĞI İLE BAKÜ’DE

Gerçekleştirdiği çözüm odaklı çalışmalarla adından söz ettiren Bulutistan, Bakü All Star projesi ile global pazarda hedef büyüttü. Bakü All Star Projesi, Bulutistan’ın iş ortaklarıyla güçlerini birleştirip uzmanlık ve kaynakları bir araya getirerek bölgedeki ihtiyaçlara özel çözümler sunacak. Alanlarında uzman iş ortaklarıyla birlikte, müşterilere tek bir noktadan kesintisiz hizmet sağlanacak All Star modeli, sadece Azerbaycan ile sınırlı kalmayıp, ilerleyen zamanlarda Orta Asya ülkelerinde de uygulanacak.

“Kendini Bil” Kitabı Raflarda: Ece Akan’dan Kişisel Gelişim Rehberi

Kişisel gelişim ve farkındalık yolculuğuna ışık tutan Ece Akan’ın yeni kitabı “Kendini Bil”, Elma Yayınevi etiketiyle Nisan 2024’te yayımlandı. Yazar, bireylerin kendi potansiyellerini keşfetmeleri, hayatlarındaki içsel engelleri aşmaları ve daha bilinçli bir yaşam sürmeleri için güçlü bir kılavuz sunuyor. Kitap, Antik Yunan felsefesinin temel kavramlarından biri olan “nosce te ipsum” […]

Hepsiburada’dan Birleşmiş Milletler 2025 Uluslararası Kooperatifler Yılı arefesinde açıklama

Hepsiburada, Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Kooperatifler Yılı ilan edilen 2025’te e-ticaret ile satış yapan kadın kooperatifi sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor. Hepsiburada, Türkiye’nin en büyük kadın kooperatifi güçlendirme programı Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü ile bugüne kadar 40’tan fazlası deprem bölgesinden olmak üzere 280 kadın kooperatifinin e-ticarete girmesini sağladı. Program kapsamında, kadın kooperatiflerine yüzde 1 komisyon, ücretsiz kargo, ücretsiz fotoğraf çekimi, hediye HepsiAd bakiyesi başta olmak üzere sektördeki en kapsamlı destekler sunuluyor. 

KİMYA SEKTÖRÜ İÇİN 35 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFLENİYOR

2022 yılında 45,5 milyar dolarlık ihracatla Türkiye’nin en çok ihracatını yapan sektörleri arasında ikinci sırada yer alan kimya sektörü; Hollanda, Yunanistan ve Romanya ile yoğun ticaret bağlantıları yürütüyor. İlk 9 aylık dönemde kimya sektörü ihracatı yüzde 4,2 büyüme ile 23 milyar doları aştı. Sektörün 2030 yılına kadar 35 milyar dolar ihracat hacmine ulaşması öngörülüyor. Bu kapsamda iki yılda bir düzenlenen, kimya sektörünün Avrasya’daki en büyük buluşması Turkchem bu yıl “Kimya ile İlgili Her Şey” mottosuyla 10. Kez organize edilecek. Fuar üç gün boyunca katılımcılara sürdürülebilir çözümler ve yenilikçi uygulamaları tanıtma fırsatı sunarak Türkiye’nin global rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor. Turkchem Eurasia, 27-29 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Bölgesinin en kapsamlı tekstil boyarmaddeleri fuarı Interdye & Textile Printing Eurasia ile eş zamanlı gerçekleştirilecek olan fuar, yerel ve uluslararası profesyonelleri bir araya getirerek iş fırsatları oluşturacak…