2023 yılında ihracatta tonajda yüzde 10, ciroda ise yüzde 25 büyüme elde eden Ekici Peynir, 2024 yılının ilk yarısında özellikle ABD ve KKTC pazarlarında kayda değer bir büyüme sağladı. Yıl sonunda ABD pazarında ise yüzde 100 büyüme, genel ihracat performansında tonajda yüzde 30 ve ciroda yüzde 50 oranında büyümeyi hedefliyor. 

Türkiye’nin önde gelen peynir üreticilerinden Ekici Peynir, global büyüme stratejisi kapsamında ABD, Avrupa, Körfez ülkeleri ve KKTC pazarındaki varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Avrupa‘ya ilk ihracatını Ekim 2023‘de Bulgaristan‘a gerçekleştiren Ekici, Mayıs 2024‘te Almanya ve Belçika pazarlarına ürün sevkiyatına başladı. Marka, global büyüme stratejisi doğrultusunda KKTC, Avrupa, ABD ve Körfez bölgesinde pazar payını arttırmak için yatırımlarını sürdürüyor.

“İhracatta 2024 yılı sonunda tonajda yüzde 30, ciroda ise yüzde 50 seviyelerinde büyüme hedefliyoruz” 

60 yıldan uzun süredir sadece peynir üretiminden gelen uzmanlığı, hem Türkiye’de hem de yurt dışında peynir severlerle buluşturduklarını belirten Ekici Peynir Genel Müdürü Burçin Ekici, “2023 yılında ihracatta tonajda yüzde 10, ciroda ise yüzde 25 büyüme elde ederek 2024 yılının ilk yarısında özellikle ABD ve KKTC pazarlarında kayda değer bir büyüme sağladık. Yıl sonunda ABD pazarında yüzde 100 büyüme, genel ihracat performansında tonajda yüzde 30 ve ciroda yüzde 50 oranında büyümeyi hedefliyoruz. Avrupa Birliği ülkelerindeki varlığımızı güçlendirerek yeni pazarlara açılmayı ve özellikle süt ürünleri sektörü için önemli bir pazar olan Körfez ülkelerine ihracatı arttırmayı planlıyoruz. Özellikle Suudi Arabistan’daki pazarın yeniden canlanmasıyla birlikte bölgesel varlığımızı ve ürün çeşitliliğimizi artıracağız” dedi.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın