Bluepath Robotics, Gölcük’teki 4 bin metrekarelik fabrikasında, yıllık 500 adet otonom mobil robot (AMR) üretim kapasitesiyle geleceğin endüstriyel süreçlerini dönüştürüyor. Üretim kapasitesi ve alanı olarak robotik sektöründe Türkiye’nin en büyüğü olan şirket, şimdiye kadar 160 AMR’i başarıyla konuşlandırdı ve 120 yeni proje üzerinde çalışmaya devam ediyor. 2023 yılı sonunda 2 milyon Euro yatırımla kurulan Bluepath Robotics, Ford Otosan’ın otonom malzeme taşımacılığı ihtiyaçlarına çözüm sunarken, Türkiye’de otomotiv, lojistik ve ağır sanayi alanlarında güçlü bir konum elde etti. İhracat odaklı stratejisiyle, Avrupa ve Amerika gibi uluslararası pazarlarda büyümeyi hedefleyen şirket, 2024 yılı sonunda 6 milyon Euro, 2025 yıl sonunda ise 10 milyon Euro ciro hedefliyor. Bugüne kadar 5 farklı OEM tesisi ve 12 büyük projeyi tamamlayan Bluepath Robotics, fabrikaların operasyonel verimliliğini artırarak global pazarda dikkat çekiyor.

Ülkemizi Endüstriyel Robotlarımızla Global Pazarda Temsil Ediyoruz

Gelecek planlarının ihracat odaklı büyümeye dayandığını vurgulayan Bluepath Robotics Genel Müdürü İsmail Hakkı Savcı, “Bluepath Robotics olarak, 2 milyon Euro sermaye ile kuruluşumuzu gerçekleştirdik ve bu bizi, robotik teknolojiler alanında iddialı bir girişime dönüştürdü. İlk adımlarımızı sağlam bir şekilde atabilmek için sağlanan bu sermaye, altyapımızı kurmamızı ve ilk ürünlerimizi geliştirmemizi mümkün kıldı. Bu yılı 6 milyon Euro ciroyla tamamlarken, ikinci yılın sonunda hedefimiz 10 milyon Euro’ya ulaşmak. Ciroda ihracat odaklı ilerleyerek global büyümemizi sürdüreceğiz. 2024 yıl sonu hedefimiz doğrultusunda, ihracat faaliyetlerimizi artırarak uluslararası pazarlarda daha güçlü bir konum elde etmeyi amaçlıyoruz. İhracat odaklı stratejimizle 2024 son çeyreğinde ABD ve 2025 ilk çeyrekte de Almanya ofislerimizi açmayı planlıyoruz. Avrupa ve ABD gibi stratejik bölgelerdeki projelerimiz, özellikle robotik teknolojilere olan talebin hızla arttığı pazarlarda bize önemli fırsatlar sunuyor. Bu bağlamda, markamızın yenilikçi çözümleri ve küresel iş birlikleri sayesinde genişleyen müşteri tabanımızla daha da güçleniyoruz. Global pazarda rekabetçi bir oyuncu olma hedefimiz, teknolojik ilerlemelerimiz ve iş ortaklıklarımızla ivme kazanıyor” dedi.

Gelişmiş teknolojileri hakkında açıklamalarda bulunan Savcı, “Bluepath Robotics olarak, Gölcük’teki 4 bin metrekarelik fabrikamızda 50 kişilik güçlü ekibimizle yıllık 500 adet otonom mobil robot (AMR) üretim kapasitesine sahibiz. Bugüne kadar 160 AMR’i başarıyla devreye aldık ve 120 yeni AMR projemizin çalışmalarını sürdürüyoruz. Endüstriyel otomasyon ve malzeme taşımacılığı alanında elde ettiğimiz deneyimle 5 farklı OEM tesisinde önemli projeler gerçekleştirdik, 12 büyük projeyi tamamlayarak sektördeki başarılı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ürün portföyümüzdeki 10 model, 3 ana ürün ailesine yayılmış durumda ve müşterilerimize özelleştirilmiş çözümler sunuyoruz. Ayrıca, Stacker AMR (otonom mobil robot) modelimizin geliştirme sürecindeyiz. Buna ek olarak outdoor AMR (otonom mobil robot) için de Horizon projesi kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yazılım alanında ise lojistik süreçlerin optimize edilmesi ve operasyonların izlenmesine yönelik yenilikçi yazılım çözümlerimizle, global pazarlarda rekabet gücümüzü artırmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Otonom Mobil Robotlarımızla Endüstriyel Dönüşüme Öncülük Etmeyi Hedefliyoruz

İhracat odaklı büyüme stratejilerini vurgulayan Bluepath Robotics CCO’su Fehim Düzgün, “Gölcük’teki fabrikamız, Bluepath Robotics’in uluslararası büyüme stratejilerinde kilit bir rol oynuyor. Tesisimiz, yalnızca teknolojik altyapımızı güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda global ihracat hedeflerimize ulaşma noktasında kritik bir merkez haline geliyor. Geliştirdiğimiz otonom mobil robotlar ve yenilikçi sistem çözümlerimiz, malzeme taşıma ve lojistik operasyonlarının verimliliğini artırarak müşterilerimize rekabet avantajı sağlıyor. Her sektördeki özgün ihtiyaçları anlayarak, esnek ve özelleştirilebilir çözümler sunmaya odaklanıyoruz. Bu sayede, depolama, lojistik ve üretim süreçlerini optimize ederek, operasyonel maliyetleri düşürüyor ve iş süreçlerini daha akıcı hale getiriyoruz. Üretim, lojistik, depolama alanlarında kullanılan ürünlerimizle endüstriyel dönüşüme öncülük etmeyi hedefliyoruz.Stratejik yatırımlarımız ve Ar-Ge çalışmalarımızla, sektördeki konumumuzu güçlendirirken, uluslararası alanda sürdürülebilir bir büyüme sağlamayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın