Enerji, madencilik ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren ODAŞ, Çan 2 Termik Santrali’nden çıkan uçucu külleri döngüsel süreçlerle ekonomiye geri kazandırıyor.

Enerji, madencilik ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren ODAŞ, çimento sektörünün önemli oyuncularından Akçansa ile uçucu kül satışına yönelik anlaşma imzaladı. Anlaşma, ODAŞ bünyesindeki Çan2 Termik Santrali’nde üretimden kaynaklı oluşan proses çıktısı uçucu küllerin, çimento üretiminde kullanılması amacıyla Akçansa’ya satılmasını içeriyor.

İki şirket arasında gerçekleştirilen imza töreninde, ODAŞ Elektrik Üretim Grubu Başkanı ve Suda Stratejik Metal Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Can, Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz ile bir araya geldi. Yaklaşık 2 milyon ton uçucu kül tedariğini kapsayan bu anlaşma, enerji ve çimento sektörlerinde sürdürülebilirlik standartlarının yükseltilmesine önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor. ODAŞ, bu iş birliği ile çevresel etkileri en aza indirme ve kaynakları daha verimli bir şekilde kullanma yönündeki çalışmalarına bir yenisini eklemiş oldu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın