Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) olarak, bugün Kahramanmaraş ve Hatay’da depremden etkilenen tekstil sektörünün toparlanmasını desteklemek amacıyla İsveç tarafından finanse edilen bir girişim başlattık. Bu girişim, yeni işyerleri, modern ekipman, beceri eğitimi ve çalışanlara yönelik psikososyal destek sağlayarak hazır giyim, deri ve ayakkabı sektörlerinin yeniden canlanmasını hızlandırmayı hedefliyor.

Kahramanmaraş’ta Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) iş birliğiyle kurulan ve bugün açılışı yapılan Ortak Kullanım Otomatik Kumaş Kesim Tesisi, yerel üreticilerin üretim kapasitesini ve ürün kalitesini artırmalarına olanak tanıyacak. Hatay’da da benzer bir girişim ile bir ayakkabı saya tesisi kurulacak.

UNDP bu girişimde İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Eğitim Vakfı iş birliği ile hazır giyim, ayakkabı ve deri sektörlerindeki küçük işletmelere beceri eğitimi, iş bulma ve iş geliştirme desteği, Travma ve Afet Ruh Sağlığı Çalışmaları Derneği ile tekstil çalışanlarına psikososyal destek sağlayacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın