Avrupa Birliği ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından fonlanan “Geleceğin Becerilerinin İzinde: Çocuklar ve Gençler İçin Teknoloji Projesi”nin kapsamında hayata geçirilen TEGV Akademi çocuk, öğretmen, veli ve gönüllülerin kullanımına sunuldu. 

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), “Geleceğin Becerilerinin İzinde: Çocuklar ve Gençler İçin Teknoloji Projesi”nin kapanış toplantısı ve TEGV Akademi lansmanı 27 Eylül’de Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezinde düzenlendi. Avrupa Birliği ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından fonlanan projenin amacı insan kaynaklarını geliştirmek ve gelecekteki işlerde cinsiyet eşitliğini teşvik ederek istihdamı artırmak. Projenin sonuçlarına dair kapsamlı rapora, TEGV’in resmi web sitesi olan www.tegv.org adresinden erişilebilmektedir. Bu proje kapsamında hayata geçirilen TEGV Akademi ise çocuk, öğretmen, veli ve gönüllülerin kullanımına sunuldu. Tanıtım toplantısına TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Özinci, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, TEGV çalışanları, kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, eğitim ve araştırma uzmanları, basın mensupları ve TEGV çocukları katıldı.

İnternetin olduğu her noktada öğrenme dünyasına erişim sağlıyor

Nitelikli eğitimi ve eğlenceyi buluşturan TEGV Akademi; çocuklar, öğretmenler, ebeveynler ve gönüllüler için özel olarak tasarlanan; içerisinde nitelikli interaktif videolar, oyunlar, dergiler, kitaplar, deneyler ve ilgi çekici bilgiler yer alan ücretsiz dijital eğitim platformu. Çocuklar platformda çocuk hakları, doğa ve çevre, bilim, sanat, matematik, spor, kodlama, sosyal duygusal öğrenme ve daha birçok konuyu öğrenirken; öğretmenler ve gönüllüler TEGV içeriklerine, ders içinde kullanabileceği uygulamalara, TEGV’de gönüllülük faaliyetlerine, gönüllülük bültenlerine, eğitim videolarına ve materyallere ulaşabiliyor. Veliler, çocuklarıyla evde yapabilecekleri aktivitelere, veli atölyelerine, en yakın TEGV etkinlik noktasına ve ebeveynlikle ilgili bilgilere erişebiliyor. Kullanıcı dostu dizayn edilen bu dijital kanala ücretsiz erişim sağlamak, TEGV’in eğitim programları kapsamında özenle hazırlanan etkinlik içeriklerinin yaygınlaştırılmasına da katkıda bulunuyor. TEGV, bu platformla oluşturduğu eğitim ekosisteminin paydaşlarını öğrenme ve gelişim yolculuğuna farklı bir kanaldan daha davet etmiş oluyor. Platform; telefon, tablet veya bilgisayardan istendiği zaman, internetin olduğu her noktada öğrenme dünyasına erişim sağlıyor.

“Tüm paydaşlarımızın katkısıyla çok kıymetli çalışmalar yapıldı”

Toplantıda konuşan TEGV Yönetim Kurulu Üyesi R. Oktay Özinci, “Öncelikle Avrupa Birliği  yetkililerine ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederiz. Bu proje kapsamında tüm paydaşlarımızın katkısıyla çok kıymetli çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların çıktısı ise TEGV Akademi olarak yayında.” dedi. Özinci, konuşmasının devamında çocuklarla sohbet etti.

“TEGV Akademi ile tüm paydaşlarımıza online eğitimlere ulaşma imkânı sunuyoruz”

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı ise toplantıda yaptığı konuşmada TEGV’in çalışmalarından da bahsederek şunları söyledi:

“Bugün burada sizlerle olmak çok güzel. Çevre, teknoloji ve insan ilişkileri hepimiz için çok kıymetli. Yaklaşık 1.5 yıldır devam eden projemizin kapanış ve bir anlamda da tanıtım toplantısı için bir araya geldik. TEGV Akademi, çocuklarımızın, velilerimizin, gönüllülerimizin ve öğretmenlerimizin faydalanabileceği birçok e-öğrenme ortamı sunmaktadır. TEGV Akademi içerisinde evlerinizden, akıllı telefon, bilgisayar ya da TEGV bilgisayar odalarında birlikte kullanabileceğiniz çok fazla yenilik var. İçeriklere, oyunlara, videolara, elektronik kitaplara telefonlar, bilgisayarlar aracılığıyla ulaşılabileceksiniz. TEGV Akademi ile internetin olduğu her ortamda tüm paydaşlarımıza uzaktan erişimle online eğitimlere ulaşma imkânı sunuyoruz. T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza ve Ankara Üniversitesi’ne bize bu ortamı sağladığı için çok teşekkür ediyoruz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın