25 Eylül 2024, Brezilya

FaturamPara Sistemi’nin KOBİ’lere sağladığı dijital ödeme ve sigorta çözümleri ile yenilikçi finansman yaklaşımları dünya çapında büyük takdir görüyor. FaturamPara Sistemi, Dünya Bankası Grubu’na bağlı IFC (Uluslararası Finans Kurumu) tarafından organize edilen 2024 Global KOBİ Finans Forumu’nda Sürdürülebilir KOBİ Finansmanı alanında “En Yenilikçi Ürün” kategorisinde finalistler listesine girmeyi başardı.

KOBİ’lerin ödeme, sigorta, vergi ve finansman ihtiyaçlarını karşılamak için alternatif çözümler sunan FaturamPara Sistemi, elektronik fatura alacaklarını teminat olarak göstererek ticari borçların ödenmesini sağlıyor. Dünyada ilk kez uygulanan bu sistemle, bir faturanın bölünerek farklı firmalara temlik edilmesi ve kısmi olarak finansman teminatı olarak kullanılması mümkün hale geliyor. Elektronik faturayı ilk defa 360 derece kapalı devre olarak kullanan FaturamPara Sistemi, likidite yönetimi ve borçlu finansmanı açısından işletmelere büyük kolaylık sağlıyor.

130’dan fazla ülkede kullanılabilecek

FaturamPara Sistemi, BM ve G-20 ülkelerinin ticareti kolaylaştırmak amacıyla devreye almak istediği Devredilebilir Elektronik Kayıtlar Model Kanunu (MLETR) projelerine örnek teşkil ediyor. Bu inovatif çözüm, yakın gelecekte elektronik fatura sistemlerinin küresel ticarette daha etkin kullanılmasının önünü açacak. Böylelikle FaturamPara Sistemi’nin 130’dan fazla ülkeye model ihracatı mümkün hale gelecek.

FaturamPara Sistemi’nin sağladığı stratejik çözümler

FaturamPara Sistemi, elektronik fatura hizmet sağlayıcı kuruluşlar, sigorta acenteleri, brokerler, ödeme kuruluşları, bankalar, faktoring şirketleri ve aracı kurumlarla iş birliği yaparak KOBİ’ler başta olmak üzere, tüccar, sanayici gibi iş dünyasındaki tüm işletmelere ödeme, sigorta ve finans çözümleri içeren bir paket sunuyor. Bununla birlikte FaturamPara Sistemi, KOBİ’lere yönelik geniş kapsamlı stratejik çözümler sunarak işletmelere dijitalleşme yolunda büyük avantajlar sağlıyor. Bu çözümlerden bazıları şu şekilde:

  • Vadesi gelmemiş alacaklarla işletme sermayesinin güçlendirilmesi: KOBİ’ler, faturalı alacaklarıyla faturalı borçlarını ödeyerek işletme sermayelerini güçlendirebiliyor.
  • Çek ve senet sahteciliğine son verilmesi: Elektronik faturaya dayalı türev bir elektronik kayıt sistemi sayesinde çek ve senet sahteciliği riski tamamen ortadan kalkıyor.
  • Ciro ve devir takibi ile kaydi para yönetimi: Elektronik ciro takibi sayesinde ticari alacak ve borç yönetimi daha şeffaf ve güvenilir hale geliyor.
  • Kredilerin kullanım amacına göre izlenmesi ve gölge kredilerin yönetimi: Elektronik faturaya dayalı başvuru sistemi, kredilerin gerçek ticari işlemler için kullanılmasını güvence altına alıyor. Bu sayede, kredilerin hangi sektörde kullanıldığı kolayca izlenebiliyor, böylece kredilerin amacına uygun şekilde kullanılması ve finansal disiplinin sağlanması teşvik ediliyor.
  • Sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimi: KOBİ’lerin elektronik faturaları üzerinden iş akışlarını takip ederek, tedarik zincirinin sürdürülebilirliğini ve etkinliğini artırırken, aynı zamanda kurumsallaşmalarını destekliyor
  • Borç ödeme performansının ölçülmesi: Borç ödeme performansları takip edilerek ticari işletmelerimizin ulusal ve uluslararası derecelendirme notlarının güvenilirliği artırılıyor.
  • Devlet destekli alacak sigortası: Devlet destekli alacak sigortası ile KOBİ’lerin yurtiçi alacakları güvence altına alınarak, yurtiçi alacakların vadesinde ödenmeme durumuna teminat sağlıyor.
  • Borçlu Finansmanı: FaturamPara, elektronik fatura borçlarına dayalı finansman sunarken, alacak ve borç finansmanını otomatik limit tahsis altyapısıyla birleştiriyor. Bu yenilik, KOBİ’lerin finansman süreçlerini hızlandırarak daha verimli bir yönetim sağlıyor.
  • Alacaklı Finansmanı: FaturamPara, elektronik fatura alacaklarına dayalı finansman çözümleri sunarak işletmelere hızlı likidite erişimi sağlıyor. Kısmi alacak finansmanı ile KOBİ’lere esnek çözümler sunarak finansmana ulaşımı kolaylaştırıyor.
  • Sukuk ve menkul kıymet ihraçları ile alternatif finansman seçenekleri: İslami finans ve menkul kıymet ihraçları ile yeni finansman kaynakları sunuluyor.
  • Vergi, maliye, kredi, para, ticaret, kalkınma ve İstihdam politikalarına katkı: FaturamPara Sistemi, ekonomik ve mali politikaların gelişmesine ve KOBİ’lerin bu politikalardan faydalanmasına olanak tanıyor.

Sao Paulo Başkonsolosluğu’ndan destek

2024 Global KOBİ Finans Forumu Sürdürülebilir KOBİ Finansmanı kapsamında Sao Paulo’da bulunan FaturamPara, Sao Paulo Başkonsolosluğunda Başkonsolos Sayın Özgür Uludüz ve Ticaret Ataşeleri Seçil Önel ile Gökçen Türk’ü ziyaret etti. Görüşmede, FaturamPara ekibi Global SME Finance Awards 2024’te elde ettikleri başarıyı paylaştı ve FaturamPara sisteminin sunduğu yenilikçi finansal çözümler hakkında detaylı bilgi verdi. Bu ziyaret, FaturamPara’nın uluslararası alandaki etkisini ve Türkiye’nin dijital finansal çözümlerinin küresel sahnede tanınmasını pekiştiren bir adım olarak kaydedildi


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın