Kaspersky uzmanlarına göre, eğitim kurumlarına yönelik en önemli siber tehditler arasında şunlar yer alıyor:
- Tehdit aktörlerinin dosyaları şifrelediği ve şifre çözme anahtarı için ödeme talep ettiği fidye yazılımı saldırıları. Bu saldırılar, kritik veri ve sistemleri erişilemez hale getirerek veya veri kaybına yol açarak operasyonları ciddi şekilde aksatabiliyor. Geçtiğimiz yıl Avustralya’nın en büyük üniversitelerinden biri olan Queensland Üniversitesi, akademik ve idari sistemlere erişimi kesintiye uğratan bir fidye yazılımı olayı yaşadı.
- Veri ihlalleri, hassas verilere yetkisiz erişim anlamına gelir. Bu tür saldırılar bilgisayar korsanlığı veya içeriden tehdit yoluyla meydana gelebilir ve kişisel ve finansal bilgilerin açığa çıkmasına, kimlik hırsızlığına, yasal ve regülasyona dair olumsuz sonuçlara yol açabilir. Örneğin geçen yıl ABD Stanford Üniversitesi, 897 kişinin doktora programı başvuru bilgilerini içeren bir veri ihlali bildirmişti.
- Kimlik avı saldırıları, bireyleri oturum açma bilgileri veya finansal ayrıntılar gibi hassas bilgileri ifşa etmeleri için kandıran aldatma e-postaları veya mesajları içerir. Bu da finansal kayıplara ve veri ihlallerine yol açabilir. Kaspersky kısa süre önce öğrencileri ve eğitimcileri hedef alan kimlik avı kampanyalarına ilişkin bilgileri açıkladı.
Diğer siber tehditler arasında çalışanlar veya yükleniciler gibi kurum içindeki bireylerden kaynaklanan içeriden tehditler, bir ağın veya web sitesinin sahte trafik seliyle boğulduğu ve yavaşlamasına veya tamamen kullanılamaz hale gelmesine neden olan dağıtık hizmet reddi (DDoS) saldırıları ve sistemlere ve verilere zarar vermek veya yetkisiz erişim sağlamak için tasarlanmış kötü amaçlı yazılımlar ve yazılım açıklarının istismar edilmesi sayılabilir.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.