Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde sanatçı Bahadır Özüşen, “Alaturka Sefası” konseriyle Gazianteplilere müzik dolu bir akşam yaşattı.

Müzisyen Rahmi Olcay, Kalbi Antep’te söylediği ilahiler ile dinleyicileri maneviyat dolu bir yolculuğa çıkardı.  

Sivas Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen tek perdelik tiyatro oyunu Donör, Gaziantep Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi’nde tiyatroseverleri bir araya getirdi.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde ise “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” tiyatro oyunu sahnelendi.

Gazeteci Yazar Esra Elönü ile Karikatürist ve Senarist Hasan Kaçan, keyifli sohbetleriyle Kalbi Antep’teydi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen 2 perdelik bale “Muhteşem Gatsby”, dönem ruhunu en güzel örneklerle anlatarak; müzikleri, dansları, dekor ve kostümleri ile sahneye 1920’li yılları taşıdı.

SEN DE SÖYLE YENİ YILDIZINI SEÇİYOR

Her şehirde amatör sesleri halkla buluşturmayı hedefleyen “Sen de Söyle” yarışması dördüncü durağı olan Gaziantep’te de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sanko Park AVM’de yer alan “Sen de Söyle” kabininde şarkılarını söyleyerek yarışmaya katılan finalistler Burak Sesli ve Beyza Ekinci, Cumartesi günü Gaziantep Festival Park Sahne’de sanatçı Berkay’ın konseri öncesi on binlerce kişinin önünde sahne alarak birincilik için yarışacak. Yarışmanın birincisi halkın oylarıyla belirlenecek.

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL


Festival Park’a kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” misafirlerini ağırlamaya devam etti. Çocuklar festivalin yedinci gününde çocuk tiyatrosu “Ege ile Gaga” ve “İpli Kukla Dans Gösterisi” ile gönüllerince eğlendi.

Festival kapsamında gerçekleşen “Tursak 20. Çocuk Filmleri Festivali” de miniklerle buluşmaya devam etti. Cesur Balina Katak, Kardeş Takımı, Karlar Kraliçesi ve Prenses filmlerini izleyen çocuklar, Etem Caner Karaüç ile “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi” ve Ecem Anay ile “Yönetmenlik Atölyesi”nde eğitim aldı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın