Dünyanın en zengin adamlarından biri olan ünlü girişimci Bill Gates, dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft’un kurucusudur. Bill Gates, 1955’te Washington’da doğdu. İçine kapanık bir çocuk olan Gates, zamanının çoğunu kitap ve ansiklopedi okuyarak geçirmekteydi. 13 yaşına geldiğinde Lakeside Özel Okulu’na başladı. Bill Gates iş partneri olan Paul Ellen ile burada okurken tanıştı. Ayrıca, yine bu okulda eğitimine devam ederken bir bilgisayar şirketinin öğrencilere bilgisayar dersleri vermesiyle Gates, bilgisayarla tanışmış oldu.

Paul Allen ve Gates zamanlarının çoğunu programlar üzerinde çalışmalar yaparak geçirdiler. 1970’te, Gates ve Allen, “Traf-o-Data” yı geliştirerek birlikte iş kurdular. Bu program, trafik modellerini izleyen bir bilgisayar programıydı. Onun sayesinde 20.000 dolar kazandılar. Ardından, kendi şirketlerini kurmak istediler, ancak Gates’in ailesi onun eğitimine devam etmesini ve üniversiteye gitmesini istedi.

Allen Washington Eyalet Üniversitesi’ne, Gates ise Harvard’a gitti. Fakat bu onların ilişkilerini etkilemedi ve iletişimi kesmediler. Üniversitedeyken BASIC’in MITS Altair ismi verilen bir versiyonunu oluşturdular. Bu yazılım harika çalıştı. Ardından, Allen, MITS’de işe alındı. Gates ise onunla çalışmak için Harvard’dan ayrıldı.

1975’te Gates ve Allen, Microsoft’u kurdu ancak başlarda maddi sıkıntılar yaşadılar. 1979 yılında, şirket yaklaşık olarak 2,5 milyon dolar hasılat elde etti.1987’de, hisse senedi değeri 90,75$ olduğunda Gates milyarder oldu.

1994 yılında Bill ve eşi Melinda, William H. Gates Vakfı‘nı kurdular. Gates, servetinin büyük bir kısmını hayır kurumuna vermesi gerektiğini düşündü. 2000 yılında çift, Bill ve Melinda Gates Vakfı için 28 milyar dolarlık destekte bulundu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın