Türkiye’nin önde gelen kripto para borsalarından Bitci, Web3 ekosisteminin gelişimine katkı sağlayacak projelerin yanında yer almaya devam ediyor. Türkiye’nin küresel blockchain endüstrisi için önemli bir geliştirme üssü olabileceğinin altını çizen Bitci Borsa CEO’su Ahmet Onur Yeygün, bağımsız proje geliştiricilerine sundukları desteğe ilişkin açıklamalarda bulundu.
“Kripto ve blockchain endüstrisinin gelişiminde sektördeki büyük oyuncular kadar küçük projeler de etkili oluyor. Özellikle yenilikçi fikirlerin gelişiminde, inovatif çözümlerin ve teknolojilerin yaratılmasında ölçek bakımından küçük organizasyonlar fark yaratabiliyor. Hal böyleyken bu organizasyonlara verilen desteğin de blockchain teknolojisinin kullanımının artmasına ve daha fazla insan tarafından benimsenmesine katkı sağlayacağını söyleyebiliriz.
Bitci olarak biz de bu kapsamda attığımız çeşitli adımlarla bir yandan mevcutta çalışmalarına devam eden projelerin diğer yandan da henüz fikir aşamasındaki projelerin yanında yer almaya devam ediyoruz. Bunu bazen platformumuzda listeleyerek, bazen ön satış başlatarak, bazen de blockchain altyapımızı kullandırarak sağlıyoruz.
Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken en büyük avantajımızın BitciChain olduğunun altını çizmem gerekiyor. Kendi blockchain ağımızla yeni projelerin geliştirilmesine ve bu projelerin topluluklarıyla buluşturulmasına katkı sağlıyoruz.
Türkiye global Web3 endüstrisinin mutfağı haline gelebilir
Türkiye Web3 ekosistemi bakımından gerçekten oldukça zengin bir ülke. Burası global endüstri için cazip bir pazar olmakla birlikte, genç nüfusu ve yüksek ilgisiyle bu sektörün “mutfağı” haline gelebilir. Dolayısıyla bu kapsamda çalışmalar yürüten, projeler yaratan geliştiricilerimizin olabildiğince desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Biz BitciChain ile bağımsız geliştiricilere olan desteğimizi sürdüreceğiz. Bu desteği kendilerine yalnızca Bitci üzerinden de sağlamıyoruz. Simitci Swap gibi, geliştirdiğimiz merkeziyetsiz platformlarımız aracılığıyla da yeni geliştiricilere kapılarımızı açarak kendilerine özgür bir çalışma ve arge yapma imkânı sunuyoruz.
Tabii tüm bu çalışmalar bir yana geliştiriciler açısından artık en önemli gündem maddesinin regülasyonlar olduğunu söyleyebiliriz. Geliştiricilerin işin teknolojisine, finansmanına ve felsefesine odaklandıkları kadar hukuki düzenlemelere de odaklanması gerekiyor. Çünkü önlerinde yatırımcılarla buluşmak için girecekleri bir yasal süreç var. Yatırımcıyı korumak adına getirilen bu sürecin sonunda ancak gerekli koşulları sağlayanlar bu imkânı elde edebiliyor.”
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.