Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin onuncu durağı Gaziantep oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nde Gaziantep; üçüncü gününde kültür ve sanatı buluşturan etkinliklere sahne olmaya devam etti.  

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde, Ümit Yılmaz Ensemble Gazianteplilere müzik dolu bir gece yaşattı. 

Piyanist ve besteci Anjelika Akbar, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde unutulmaz bir konsere imza attı. 

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ile Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği ve Sıra Gecesi Topluluğu; solistler Devrim Kaya Ersöz, İshak Demir ve Mihriban Akkuş eşliğinde “Baraklar, Hoyratlar ve Türküler” konseri ile Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde dinleyicileriyle buluştu. 

Zeugma Mozaik Müzesi’nde “Türk Halk Müziği Dinletisi” gerçekleşirken, Kalbi Antep’te ise tasavvuf müziğinin sevilen ismi Feyzullah Çelebi sahne aldı.

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Kadınlar Filler ve Saireler” tiyatro oyunu Gaziantep Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi’nde, “Uçtu Uçtu Hezarfen” tiyatro oyunu da Gaziantep Şehir Tiyatrosu Onat Kutlar Sahnesi’nde tiyatroseverleri bir araya getirdi. 

Zeugma Mozaik Müzesi’nde gerçekleşen “Geleceğe Miras Projesi Konuşmaları”nda Prof. Dr. Kutalmış Görkay ve Prof. Dr. Atilla Engin katılımcılarla değerli bilgilerini paylaştı. 

Kalbi Antep sahnesinde, Sevgi Deniz ile Klinik Psikolog, Yazar Selçuk Tokaç söyleşisi gerçekleşti.  

Münif Paşa İl Halk Kütüphanesi, “Meryem Kurt ile Ben de Çiziyorum Atölyesi”ne ev sahipliği yaptı. 

ŞEHRİN DÖRT BİR YANI SERGİ ALANI

Şehrin farklı noktalarında dijital sanattan geleneksel sanatlara zengin içerikleriyle birçok sergi sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Kahraman Emmioğlu Kültür Merkezi’nde; Farklı kuşaklardan ve farklı resim anlayışlarına sahip günümüz ressamlarının yorum ve eserlerinden oluşan ‘’Kelimeler ve Renkler’’ Sergisi’nde İskender Pala’nın romanlarının ressamların ruhunda bıraktığı izler görülebiliyor.

Kahraman Emmioğlu Kültür Merkezi’nde yer alan “Taştan Kağıda & Saraydan Sanata” Tezhip Sergisi’nde; “Taştan Kâğıda” Selçuklu dönemi mimari eserleriyle kubbeler, kemerler, taçkapılar, mihrap cepheleri, mezar taşları, “Saraydan Sanata” ile Osmanlı dönemine ait ziynetler, aynalar, ibrikler, kandiller, taraklar, kılıçlar, bıçaklar tezhip sanatıyla buluşuyor.

“Vincent Van Gogh ile Birlikte Zeytin Ağacının Gölgesinde” Sergisi Şehitkamil Sanat Galerisi’nde görülebiliyor. Erkan Doğanay küratörlüğünde Vincent Van Gogh’un zeytin ağaçları üzerine özel bir sergi projesi hazırlandı. Modern sanatın en büyük isimlerinden Vincent Van Gogh doğayla barışık biriydi. Tarlaları, ağaçları, köylüleri sıklıkla resmetti. Ama en çok zeytin ağaçlarıydı tuvaline aktardıkları. Bu sergide; Vincent Van Gogh’un ölümünden kısa bir süre önce çalışmış olduğu otuza yakın zeytin ağacı yapıtını günümüz çağdaş sanatçıları yorumladılar.

“Evvel Zaman İçinde’’ Masal Sergisi Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde, Eskizden Piksele Dijital Sanat  “Anatolia Edition” Sergisi Pür Sefa Hanı’nda,  “Besmele-i Şerif Hat Sergisi’’ ve Filistin davasına vurgu yapan karikatürleriyle dikkat çeken Naci El Ali’nin, özgürlük mücadelesinin sembollerinden biri haline gelen Hanzala karakterlerinden oluşan ‘’Naci El-Ali’den Hanzala’’ Sergisi Gaziantep 25 Aralık Panorama Müzesi’nde, ‘’Osmanlı Arşivinde Halep: Hatırladıkça Biz Oluruz’’ Sergisi Gaziantep Şehir Tiyatrosu Onat Kutlar Salonu Fuaye’de, ‘’Kaçış Yok’’, yakın zamanda kaybettiğimiz usta sanatçı Büşra Yurtseven’in ‘’Huzme’’ Sergisi ve ‘’Zeugma Antik Kenti Kazıları Dijital Fotoğraf Sergisi’’ Zeugma Mozaik Müzesi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Festival Park’a kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” festivalin üçüncü gününde minik misafirlerini ağırlamaya devam etti. Çocuklar festivalin üçüncü günü Maskot Rock Müzikali ve Çocuk Tiyatrosu “Arı Maya” ile gönüllerince eğlendi. Ayrıca Zeugma Mozaik Müzesi’nde “Çocuklara Masallar” etkinliği düzenlendi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın