İç güvenliğe yönelik son teknoloji ürün ve hizmetler Ankara’da ilk kez bu kapsamlı fuarda sergilenecek. Savunma sanayiinin “sivil” tarafı büyük bir iş potansiyeli vadediyor. “Buzdağı sektör” olarak nitelenen iç güvenlik ekonomi için büyük fırsat sunuyor 

Ankara’da ilk kez iç güvenlik alanının tüm ürünleri İGEF’24 fuarında sergilenecek. Savunma sanayiinin ülke içine dönük yüzü ve sivil alanı olarak değerlendirilebilecek iç güvenlik sektörü; görünenin ötesinde çok büyük ürün ve hizmet yelpazesine sahip olduğu için “buzdağı sektör” olarak niteleniyor. Güvenlik kameralarından silahlara, zırhlı araçlardan dronlara kadar geniş bir yelpazede, savunma sanayiinin sivil tarafını oluşturan her türlü sistem ve ekipmanın yer alacağı İGEF24; onlarca ülkenin İç işleri bakanlıklarının üst düzey yetkilileri, Emniyet Genel Müdürleri, Genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve jandarma komutanlarının katılımlarının yanı sıra İç işleri bakanımız Sn. Ali Yerlikaya’nın açılışını yapacağı İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı 19 Eylül günü ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde kapılarını açacak. 

Savunma sanayiinin sivil yüzünü oluşturan iç güvenlik ekipmanları Ankara’da ilk kez bir fuarda görücüye çıkacak. Güvenlik hizmeti sunan şirketler yanında, yazılımdan, siber güvenliğe, uçak, kara taşıtları, deniz ve hava taşıtları gibi platform ve ürünlere, taşıt araçlardan silah ve mühimmata, güvenlik kameralarından helikopter ve dronlara kadar çok geniş ürün ve hizmet bulunan sektör, görünenin ötesinde derinliği nedeniyle “buzdağı sektör” olarak niteleniyor. Polis ve Jandarma gibi güvenlik kuvvetleri yanında, güvenlik şirketleri, güvenlik hizmeti sunanlar, kişisel olarak bu tür ürünleri kullananlar yanında kurumsal olarak güvenlik amacıyla kullanılan her türlü yazılım ve donanım, taşıt ve araçlar ile bunlara hizmet veren alt sektörler, değer zinciri içindeki diğer yapıların tamamını kapsayan elektronikten otomotive, yazılımdan kimyaya, tekstile kadar hemen her üretim ve hizmet sektöre hizmet verme potansiyeli taşıyor. 

Çok sayıda firma için geniş bir iş imkanı sunan, büyük bir istihdam-ihracat potansiyeli barındıran iç güvenliğe yönelik fuar Ankara’da ilk kez kapılarını açacak. 

İGEF 2024, İçişleri Bakanlığı himayesinde; T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ankara Ticaret Odası, Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı (TPTGV), Jandarma Asayiş Vakfı (JAV) ve Silah Sanayicileri ve Patlayıcı Maddeler İş Adamları Derneği’nin (SİSİAD) desteğiyle Expolink Fuarcılık tarafından gerçekleştiriliyor. 

Değer zinciri içindeki tüm bileşenler fuara katılıyor

Fuarda, son teknoloji ürünü güvenliğe dair her türlü ekipman, sistem, platform, hizmet, değer zinciri içindeki tüm firmaların çözümleri görücüye çıkacak. Fuarda, silah, mühimmat ve şok tabancası vb. hafif silahlar, taşıt araçları, insansız deniz-kara-hava araçları-dronlar, elektronik ve bilgi teknolojileri, kumaş ve özel ekipmanlar, gözetim sistemleri-kameralar, lojistik vb. özel hizmetler, özel güvenlik şirketleri, optik ve elektrooptik sistemler, eğitim kurumları, yazılım-siber güvenlik hizmetleri sunan şirketlerin son teknoloji ürünleri yer alacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın