Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketinin tek kontrolünün Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemi için Rekabet Kuruluna başvuruldu.

Konuya ilişkin duyuru, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi’nin tek kontrolünün nihai olarak Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemi içini Rekabet Kuruluna başvuruda bulunuldu.

Getir’in yeniden yapılanma planları

Haziran ayında Getir, 250 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurmuştu. Yatırım ile birlikte şirket, stratejik bir yeniden yapılanmaya gitti.

İki ayrı gruba ayrılan şirkette ilk grup Getir’in Türkiye’deki online market ve yemek teslimatı hizmeti işine odaklanıyor. İkinci grup ise Getir’in e-ticaret, finans, mobilite ve ABD’deki FreshDirect’in de olduğu diğer faaliyetlerini yürütecek.

Getir’in mevcut hissedarlarından Mubadala Investment Company, şirkete ek sermaye sağlayarak Getir’in Türkiye’deki online market ve yemek teslimat hizmeti işinde yönetime ve çoğunluk hissesine sahip.

Ocak 2017’de Mubadala Development Company ile International Petroleum Investment Company birleşmesinin bir sonucu olarak kurulan Mubadala Yatırım Şirketi – Mubadala Investment Company şirketi Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Abu Dabi Hükümetine ait. Grubun 2023 itibarıyla porföyünde 1.1 trilyon AED (Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi) bulunuyor. Mubadala, inovasyon merkezli endüstrilere odaklanma stratejisi doğrultusunda, yapay zeka, teknoloji, dijital altyapı, yaşam bilimleri ve temiz enerji gibi geleceği şekillendiren bir dizi sektöre 89 milyar AED yatırdı ve özel kredi işini büyüttü. Şirket, yıl için toplam 99 milyar AED gelir elde etti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın