Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dokuzuncu durağı olan Çanakkale, altıncı gününde de dopdolu bir program sundu.
Festival kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından sahnelenen “Türkülerimiz ve Oyunlarımız” etkinliği ile Çanakkaleliler eğlenceli saatler yaşadı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Sahnesi’nde “Yaşayan Miras Söyleşisi ve Çalıştayı” düzenlendi. İki bölümden oluşan etkinliğin ilk bölümünde; somut olmayan kültürel miras alanında uzman hocaların sunumlarının yer aldığı söyleşi gerçekleşirken, ikinci bölümde ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdür Yardımcısı Dr. Serkan Emir Erkmen moderatörlüğünde, 2003 somut olmayan kültürel mirasın korunması sözleşmesinde, uygulama yönergelerinde ve hükümetler arası komite kararlarında önemli bir yere sahip olan geleneğin aktarımı ana başlığı altında çalıştay gerçekleştirildi.
Troya Müzesi Çocuk Etkinlik Alanı’nda düzenlenen “Kültür Koruyucuları Eğitim ve Etkinlik Atölyesi”nde çocuklara kültür varlıklarının önemi anlatıldı. Daha sonra, atölye çalışmasına katılan çocuklar tarihi mirası koruma yollarını öğrendiler.
Troya Müzesi ayrıca “Homeros’un İzinde Troya” etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde “İpekten Sanata”, Nedime Hanım Konağı’nda ise “Ahşap Baskı”, atölyelerine katılan Çanakkaleliler sanatla dolu bir gün geçirdi.
ZÜLEYHA İLE SINIRSIZ SOHBETLER
Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçısı Züleyha Ortak’ın sunumuyla gerçekleşen “Sınırsız Sohbetler” programı Klinik Psikolog ve Yazar Beyhan Budak’ı ağırladı. Budak hayat, yakın çevremiz, ilişkiler, özgüven problemleri ve narsizim üzerine önemli bilgiler paylaştı.
ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL
Anadolu Hamidiye Tabyası Çocuk Etkinlik Alanı’nda kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” minik misafirlerini ağırlamaya devam etti. Çocuklar festivalin altıncı gününde, “Kavuklu ile Pişekar Orta Oyunu” ile geleneksel oyunlarla tanışırken, “Feyza Hoca ile Çocuk Jimnastiği” etkinliğinde spor yaptı.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.