Samsung Electronics, akıllı bağlantı ve AI özelliklerine sahip yenilikçi Bespoke ev aletleri serisinde yer alan kurutmalı çamaşır makinesi, indüksiyonlu ocak ve Air to Water Isı Pompası ürünleriyle UL Solutions’ın IoT Güvenlik Derecelendirme Programı kapsamında yeni “Elmas” sertifikaları aldı. Daha önce buzdolabı ve robot süpürgeyle aynı güvenlik sertifikasını alan Samsung Electronics, bu sayede ev aletleri sektörünün en fazla sayıda “Elmas” dereceli ürüne sahip markası oldu

Samsung Electronics’in Dijital Ev Aletleri kategorisindeki bazı ürünleri UL Solutions tarafından verilen ve şirketlerin pazarlama iddialarının teyit edildiği “IoT Güvenlik Derecelendirme Programı” kapsamında “Elmas” derecelendirmesine layık görüldü. Böylece Samsung’un ev aletleri kategorisinde bu derecelendirmeyi alan ürün yelpazesi genişledi. Ev aletleri sektöründe UL Solutions’tan “Elmas” derecesi alan ilk Samsug ürünü olan AI Family Hub™ özellikli 4 Kapılı French Door Buzdolabı ile Bespoke Jet Bot Combo™ AI’ın ardından, yakın zamanda Samsung’a ait üç ürün daha aynı derecelendirmeye hak kazandı. Bespoke AI Laundry Combo™ kurutmalı çamaşır makinesi ve Air to Water Isı Pompası haziran ayında, Bespoke Slide-in Range indüksiyonlu ocak ise temmuz ayında Elmas derecelendirmesi aldı. Samsung, beş farklı üründe yakaladığı bu başarıyla, ev aletleri sektörünün en fazla sayıda “Elmas” dereceli ürüne sahip markası oldu.

Samsung Electronics Dijital Ev Aletleri Bölümünden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yazılım Geliştirme Ekibi Başkanı Miyoung Yoo, “Yapay zeka teknolojileri geliştikçe güvenlik de doğal olarak kullanıcıların gizliliğinin korunması açısından daha önemli hale geliyor. Bu tablo, Samsung’un Samsung Knox odağında, güvenlik alanındaki rekabet gücünü kanıtladığını gösteriyor. Tüketicilerin ürünlerimizin yapay zeka özelliklerinden daha güvenli bir biçimde faydalanabilmelerini sağlamak için güvenliğe öncelik vermeye devam edeceğiz” dedi.

UL Solutions, Knox güvenlik korumasının başarısını bir kez daha onayladı

Her yıl yüzlerce pazarlama iddiasını değerlendiren UL Solutions, dünya çapında lider güvenlik bilimi şirketlerinden biri. IoT Güvenlik Derecelendirme Programı ise UL Solutions’ın akıllı ev ürünlerinin güvenlik kapasitesinin teyit edildiği bir hizmeti olarak tanımlanıyor. 

UL Solutions, ürünlerin güvenlik performansını Bronz, Gümüş, Altın, Platin ve Elmas olmak üzere beş seviyede derecelendiriyor. Her seviye için zorlu testler yapılırken; en yüksek seviyedeki ‘Elmas’ derecelendirmesi yalnızca, ilgili ürünün kötü amaçlı yazılım modülasyonunu tespit etme, yasadışı erişim girişimlerini önleme ve kullanıcı verilerini anonimleştirme testlerini geçmesi halinde veriliyor. En yüksek seviye olan ‘Elmas’ kategorisindeki ürünler, özellikle bilinmeyen potansiyel güvenlik açıklarını tespit etme ve güvenlik açıklarının erken tespiti için yazılım kullanma yetenekleriyle ‘Platin’ seviyesindeki ürünlerden ayrılıyor.

Samsung’un “Elmas” derecelendirmesi alan ürünleri akıllı özellikleriyle öne çıkıyor

Bespoke AI Laundry Combo™ kurutmalı çamaşır makinesi, Ait to Water Isı Pompası ve Bespoke Slide-in Range indüksiyonlu ocak, Samsung’un yeni derecelendirme alan ürünleri oldu. Bu modeller, SmartThings bağlantısını kullanarak diğer cihazlarla bağlantı kurabilmeleri ve çeşitli yapay zeka veya akıllı işlevler sunmalarıyla öne çıkıyor.

Çamaşırlar yıkandıktan sonra kurutucuya aktarma zahmetinden kullanıcıyı kurtaran hepsi bir arada çamaşır makinesi ve kurutucu Bespoke AI Laundry Combo™, aynı zamanda 7 inç LCD ekrana sahip. Kullanıcıların tercihlerine, dönemsel ve mevsimsel ihtiyaçlarına göre ekran üzerinde yıkama önerileri sunarken evdeki bağlı cihazları göstererek kullanıcıların bu cihazları da ekran üzerinden sorunsuz bir şekilde izlemesini ve kumanda edebilmesini sağlıyor.

Air to Water Isı Pompası ise ev ortamıyla uyumlu ince bir tasarıma sahip. 7 inç LCD ekranıyla çeşitli dilleri desteklerken kullanıcıların solar PV üzerindeki enerji kullanımını izlemelerine yardımcı oluyor. Aynı zamanda ekosisteme bağlı diğer cihazları kontrol etmek için de kullanılabiliyor.

Bespoke Slide-in Range indüksiyonlu ocak da kullanıcıların farklı pişirme deneyimlerine hitap eden 7 inç LCD ekrana sahip. Kullanıcılar, indüksiyonlu ocağın yerleşik mikrofonunu ve hoparlörünü kullanarak Bixby üzerinden ekosisteme bağlı diğer cihazlara erişebiliyor. Bespoke Slide-in Range ayrıca kullanıcı tercihlerini analiz ederek kişiselleştirilmiş yönlendirmeler, bildirimler ve tarif önerileri sunabiliyor. 

Samsung ev aletlerindeki yerleşik Samsung Knox koruması sayesinde, veriler ve cihazlar arasındaki bağlantı kapsamlı bir şekilde korunabiliyor. Kullanıcılar, güçlü güvenlik performansına güvendikleri ürün serilerinin yapay zeka özelliklerini gönül rahatlığıyla kullanabiliyor.

6-10 Eylül tarihleri arasında Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2024 boyunca ziyaretçiler, Samsung’un güvenlik konusunda yüksek performans sunan ev aletlerini deneyimleme olanağı bulacak. Son olarak derecelendirme alan Air to Water Isı Pompasının yanı sıra Bespoke AI Laundry Combo™ da fuardaki stant alanında sergilenecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın