Kedi ve köpeğinizin sağlığını korumak için altın öneriler

Kedi ve köpeklerde idrar kaçırma, ciddi bir sağlık sorununun işareti olabilir. Erken teşhisin, tedavi sürecini hızlandırabileceğini anımsatan Veteriner Hekim Uğur Selin Çelikten “İstanbul’da görülen vakalarda genellikle stres, anksiyete veya böbrek rahatsızlıkları dışında en çok yaşlılık ve nörolojik sorunlar idrar kaçırmaya neden oluyor” dedi.

Her iki taraf da çözüm bekliyor: Kiracı da ev sahibi de

Her iki taraf da çözüm bekliyor:

Kiracı da ev sahibi de

Çözüm platformu Şikayetvar, kiracıların ve ev sahiplerinin şikayetlerini derledi. Kiracıların şikayetlerinden bazıları şöyle; “İstanbul’da Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde oturduğum eve ev sahibim kirayı 6 binden 12 bin TL’ye yükseltti. Ev sahibine devletin belirttiği kira oranını söylediğim halde, ‘Devleti, yasayı kim umursar’ diyerek benden 12 bin TL kira istedi. Evim rutubetli. Eve bakım yaparsa 9 bin TL vereceğimi belirttim. O da itiraz etti. Yüzde 65 oranında olan oranı bile kabul etmedi. Bunun için ne yapmam gerekiyor?

Maaşım 20 bin TL, 11 bin TL kira veriyorum

AMBALAJ TASARIMINDA RENKLER NE KADAR ETKİLİ?

Her markanın diğerini gölgede bırakmaya çalıştığı rekabetçi dünyada ambalaj tasarımı, tüketicinin dikkatini çekmenin en önemli yollarından biri. Ambalajın genel görsel çekiciliğine ve işlevselliğine toplu olarak katkıda bulunan bir dizi tasarım öğesinin yanında renk psikolojisi de süreçte temel bir rol oynuyor. Yapılan araştırmalara göre tüketiciler bir ürünü gördükten sonra 90 saniyeden kısa bir sürede bilinçaltı bir yargıya varıyor ve bunların %62’den fazlası bu değerlendirmeyi yalnızca renge dayandırıyor. Tasarist Yaratcı Direktörü Musa Çelik, renkleri tüketicilerin belirli duyguları ve ruh hallerini uyandırma yeteneğine sahip duygusal tetikleyiciler olarak tanımlıyor. 

Şirketler yetenek kıtlığına karşı rekabet avantajını yan haklarla sağlıyor

Ticket Restaurant markası ile yemek kartı sektörünün mucidi ve lideri Edenred Türkiye’nin CHRO’su İpek Baylav: “Çalışanlar iş hayatında mutlu olmadığı gibi, artık iyi bir maaşı da yeterli görmüyor. Yan haklar konusunda farklılaşmayan iş verenler yetenek avında birkaç adım geride kalacak. Yetenek kıtlığının dünyada 2030 yılında 85 milyon olacağı tahmin ediliyor” dedi.

Kayıp bitcoin cüzdanı nasıl bulunur ve kurtarılır?

Yanlış adrese gönderilen Bitcoinler veya kripto cüzdanının özel anahtarlarını kaybeden kullanıcılar, varlıklarını kalıcı olarak kaybetme riski ile karşı karşıyadır. Tüketiciler ve kuruluşlar için dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, kayıp Bitcoin cüzdanları olgusunun sadece bir servet kaybı olmadığını, aynı zamanda dijital paranın merkeziyetsiz yapısının kritik bir yönünü de yansıttığını vurgulayarak kayıp Bitcoin cüzdanlarının nasıl bulunup kurtarılacağını sıralıyor.