Risk Sermayesi ve İnsan Sermayesi alanında araştırmalar yaparak ihtiyaca uygun profesyonel hizmetler sunan Aon Türkiye, PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege şubesi iş birliği ile Denizli’de İK yöneticileriyle bir araya geldi.
Risk Sermayesi ve İnsan Sermayesi alanında araştırmalar yaparak ihtiyaca uygun profesyonel hizmetler sunan Aon Türkiye, PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege şubesi iş birliği ile Denizli’de İK yöneticileriyle bir araya geldi.
PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Şubesi Başkanı Ece Süeren Ok’un açılış konuşması ile başlayan etkinliğe, çeşitli sektörlerden 25 insan kaynakları profesyoneli katıldı. Toplantıda Aon’un çalışan wellbeing’i başta olmak üzere insan kaynakları danışmanlığı konusundaki inovatif çözümleri paylaşıldı.
Aon Türkiye Sağlık ve Emeklilik Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Sinem Yalçın yaptığı açıklamada, “Bugün araştırmalar sonucunda görüyoruz ki çalışanların refahına yapılan yatırım, sadece bireysel mutluluğu ve sağlığı artırmakla kalmıyor, aynı zamanda iş yerindeki verimliliği ve çalışan bağlılığını da güçlendirerek şirketlerin başarısını etkiliyor. Bu nedenle çalışanların wellbeing durumlarını iyileştirecek sürdürülebilir stratejiler oluşturmak, insan kaynakları profesyonellerinin öncelikleri arasında yer alıyor. Aon olarak biz de hem global hem lokal deneyimimiz ve etkin çözümlerimizle şirketlere danışmanlık veriyoruz. Denizli’de gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte de katılımcılarımızla paylaştığımız verilerle, çalışan wellbeing’inin iş dünyasına olumlu etkilerini bir kez daha ortaya koyduk. İnsan Sermayesi alanında sunduğumuz inovatif çözümlerimiz, kapsayıcılığımız ve uzmanlığımızla müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz.” dedi.
Türkiye’de “wellbeing daha önemli diyenlerin” oranı yüzde 68
Çalışanların wellbeing durumu, wellbeing ölçümlemesi ve çalışanlarla iletişim gibi ana başlıkların konuşulduğu toplantıda “Global Wellbeing’in İş Dünyası’na Etkisi Türkiye Raporu” 2022-2023 yılları sonuçları da açıklandı. 46 ülkeden toplam 1.138, Türkiye’den ise 22 şirketin katılımı ile yapılan araştırmada global ölçekte “wellbeing daha önemli” diyenlerin oranı yüzde 63 olurken bu oran Türkiye’de yüzde 68’e ulaştı. Ülkemizde en önemli 5 wellbeing sorunu olarak da şunlar gösterildi: Zihinsel ve duygusal sağlık, tükenmişlik, fiziksel sağlık, finansal risk ve stres, çalışma kültürü.
Etkinlikte İK profesyonellerinin interaktif katılımı ile çalışanların wellbeing’lerini nasıl ölçümledikleri, wellbeing kavramı, çalışanların en büyük wellbeing problemleri ve wellbeing’i önemsemenin şirkete sağladığı faydalar da ele alındı. Tüm katılımcıların interaktif bir şekilde bireysel wellbeing değerlendirme anketini yanıtlandırmalarının ardından kişiye özel skorları paylaşıldı. Aon’un wellbeing seviyelerine ilişkin veri odaklı, objektif ve bilimsel ölçümler yapan araçları ve global iş dünyasında kullanılan çözümleri hakkında bilgi verildi. Etkinliğin son bölümünde ise başarılı ve eşsiz çalışan deneyimi yaratabilmek için çalışan iletişimine yönelik yöntem ve uygulamalar paylaşıldı.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.