Kervan Gıda’nın cirosuna 35 milyon dolar katkı

Polonya’da 5 milyon Euro yatırımla yeni üretim hattını devreye aldı “Dünyanın En Büyük 5. Yumuşak Şeker Üreticisi” Kervan Gıda, Polonya’daki tesisinde yaklaşık 5 milyon euro yatırım harcaması yaptığı yeni üretim hattını devreye aldı. Üretim hattının şirketin yıllık cirosuna 35 milyon dolar katkı sağlaması bekleniyor. Kervan Gıda, Polonya’daki bağlı ortaklığı ZPC […]

Avrupa’nın en büyük hazır giyim fuarı IFCO için 5 kıtadan 10 bin alıcı İstanbul’a gelecek

İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, IFCO için AB ülkeleri başta olmak üzere, İngiltere, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika ve Orta Doğu olmak üzere çok sayıda ülke ve bölgeden satın alma heyetlerinin İstanbul’a geleceğini bildirdi. Paşahan, “IFCO’da yaratacağımız sinerjinin önümüzdeki aylarda hazır giyim ihracatımıza pozitif yansımaları olacağına inanıyoruz” dedi.

Türkiye start-up ekosistemi 2024’ün ilk yarısında yükselişe geçti

2024’ün ilk yarısında dikkat çekici bir ivme yakalayan Türkiye girişimcilik ekosisteminde yılın ilk altı ayında toplam 254 yatırım turunda girişimlere, 586.8 milyon dolar yatırım yapıldı. Bu yatırım miktarı 2023 yılındaki toplam yatırım miktarını geçerken yapay zeka ve makine öğrenimi ise 31 yatırımla  tüm zamanların en çok yatırım alan sektörü oldu.