Doğan Holding ve Hubert Medya Grubu, Doğan Burda Dergi Grubu’ndaki hisselerinin tamamının Altun Capital ve Re-Pie Portföy’e devri için sözleşme imzaladı. 

Çamlıbel: “Ülkemizin sosyo-ekonomik gelişimine katkımızı artıracağız”

Satın almayı değerlendiren Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, “Türkiye’de dergi sektörünün gelişmesi ve kurumsallaşmasının öncüsü olan Doğan Burda’nın çoğunluk hissesini devralarak portföyümüze eklemekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Çağımızın karakterini şekillendiren bilginin üretilip dağıtımındaki rolüyle medya sektörünün önemi, bu yatırım kararımızda belirleyici oldu. Şimdiye dek yaptığımız yatırımlarda, temelinde teknoloji olan, sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirlik odaklı şirketlerin gelişimine destek olma ilkesiyle hareket ettik. Ülkemizin sosyo-ekonomik gelişimine sunduğumuz katkıyı artırma hedefiyle, şimdi de Doğan Burda’nın yayıncılık sektöründeki etkinliğini güçlendirmeye odaklanacağız. Doğan Burda’nın medya sektöründeki sorumlu ve etik yayıncılık geleneğini sürdürmeye ve geliştirmeye kararlıyız. Bu sayede, portföy yönetimindeki tecrübemizle, Doğan Burda’nın hissedarlarının yatırımlarının değerini artırmayı amaçlıyoruz” açıklamasını yaptı.

2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy, yatırımcılarına güvenilir alternatif yatırım seçenekleri sunarak uzun vadeli değer yaratıyor ve böylece varlıkların büyümesine yardımcı oluyor. Şirketin çok yönlü portföyünde stratejik olarak yönetilen 36 gayrimenkul, 40 yenilikçi girişim sermayesi ve 12 tane özenle oluşturulmuş menkul kıymet yatırım fonunun yanı sıra yönetim sorumluluğunu aldığı bir emeklilik fonu bulunuyor.

Yatırım sektöründe güvenilirliği ve uzmanlığı ile kendine ayrıcalıklı bir yer edinen Re-Pie Portföy, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığı lisansla faaliyet gösteriyor ve toplam 62,13 milyar TL büyüklüğünde varlığı yönetiyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın