Kapılarının açıldığı gün bu yana ekosistemin vurgusu altında endüstrinin tüm liderlerinin bir araya getirilmesi, yenilikçi işlerin bir araya getirilmesinde rol alarak daha kapsayıcı, çeşitli ve birbirleriyle rekabet eden bir endüstrinin işleyişini engelleyen StartGate, Paris ve Tel Aviv’in ardından üçüncü edisyonu İstanbul’da düzenlendi AWS for Games #Inspire2Build İstanbul etkinliğine ev sahipliği yaptı. Başlangıçları, büyümelerinin ayrıntıları, nasıl hayal ettikleri, hayallerin nasıl somutlaştırıldığı ve insanların nasıl paylaşıldığı paylaşım hikayeleri aracılığıyla aktaran #INSPIRE2BUILD, Türkiye’nin oyun endüstrisine ve başarılarına da ışık tutuldu.

Etkinlikte etek oyun programlarıki en son trendler ve teknolojiler hem oyun geliştirme hem de ölçeklendirmeye yönelik hedefler ve en iyi uygulamalar paylaşıldı. 100’den fazla şirketten 200’ü aşkın endüstri lideri, stüdyoyu, yayıncıyı ve oyun geliştiriciyi bir araya gelen etkinlik, oyun dünyasındaki değişimlere nasıl uyum sağlanacağına yönelik değerli bilgiler sundu.

Hem teknik konularda hem de iş dünyasındaki gelişmelere yönelik sunumlar yapan 25 oyuncunun yer aldığı etkinlik, sekiz panelde gerçekleşti. Panellerde oyun bulut dönüşümlerinden Amazon teknolojileri ile nasıl oyun üretilebileceğine, oyun dünyasında erişilebilirlikten üretken yapay zekanın oyun geliştiricilerine yaratıcı yenilikler, risk sermayesinden endüstrideki en yeni teknolojilere kadar geniş bir perspektif yaratıldı. Konuşmacılar, sunumlarında Amazon Ads ve Twitch dahil olmak üzere One Amazon gücünden yararlanma ve müşteri kullanım örneklerine de odaklandı.

Farklı işletmelerin ve türlerden oyun geliştiricilerin iletişimli hikayelerini ve ne şekilde deneyim oluşturduklarını paylaştıkları etkinlik; Bir oyun geliştirme sürecinin bölümünden oluşursa, ekiplerinin büyüklüğü ne olursa olsun karşılaşıldıkları şeylerin yayılmaması konusunda farklı bakış açıları sağlanmıştır. AWS For Games #INSPIRE2BUILD İstanbul; ayrıca yatırım konusunda da başarılı vizyonlar sundu. Sunumlarda oyun geliştiricilerine yatırımcılarını nasıl seçecekleri, ayrıntıların hangi kriterlerin parlaklıklandırdıkları, yatırım öncesi ve sonrasında neler yapılıp yapılamayacağına dair paylaşımlar yapıldı.

Amazon teknolojilerinin deneyimleri üzerinden aktarılan panellerin sonunda StartGate Campus’un benzersiz açık hava terasında ağ oluşturma etkinliği gerçekleştirildi. DJ performansı sırasında gerçekleşen etkinlikte oyun endüstrisi profesyonelleri B2B görüşmeler gerçekleştirdi, potansiyel iş birliklerini değerlendirdi.

“İnovasyon ve İş Birliği ile Oyunun Dinamiklerini Değiştireceğiz”

İlgi çekici içerikleri ve aydınlatıcı deneyimleriyle ilham veren etkinlik açılış konuşmasını gerçekleştiren StartGate CEO’su Mustafa Cihat Durmuş, oyun kapsamlı işlerin birleştiği ve inovasyonun önemine değindi ve bu tür etkinliklerin, oyun geliştiricilere ve endüstriye katkılardan bahsetti. Sektör profesyonellerini bir araya getiren bu tür organizasyonların, oyun dünyasının şekillenmesinde önemli olduğunu vurgulayan Durmuş, sözlerine şöyle devam etti: “StartGate olarak, oyun mühendisliği birçok gelişmiş ve ilham verici etkinlik yaptık ve devam ediyoruz. StartGate olarak misyonumuz; oyun geliştiricilere ihtiyaç sağlayan kaynakları, özelliklerini ve dağıtımını sağlayarak, onların gelişmiş projelerin üretilmesine destek olmak ve böylece küresel oyunun sürdürülebilir bir şekilde gelmelerine yardımcı olmaktır. AWS ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin ve misyonun ve küresel vizyonumuzun bir parçası. Gelecekte de bu tür etkinliklerle sektöre katkı sağlamaya devam edecek, inovasyonun ve iş birliğinin merkezi yer alarak oyun dünyasının dinamiklerini değiştirmeye ve öncü rolümüzü pekiştirmeye devam ediyoruz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın