H.Kerem Fındık

1 Temmuz’da @wtechturkey Teknolojide Kadın Derneği’nin (Wtech) düzenlediği Teknolojinin Lider 100leri Projesi’nin mezuniyet törenine katıldım. The Ritz-Carlton İstanbul ‘da gerçekleşen projenin ilk mezunları destekleyici kurumların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen özel etkinlikte sertifikalarını aldı.

Türkiye’nin en büyük eksiği olan rol model ihtiyacını karşılamak amacıyla, hayata geçen eğitim programı, Türkiye’nin teknoloji alanında en yetenekli gençlerini seçerek onlara teknik ve sosyal beceriler kazandırma hedefiyle yola çıktı. Başvurular arasından seçilen öğrenciler Veri Analitiği, Python ile Veri Bilimi, Python ile Yapay Zeka, Robotik Süreç Otomasyonu, Süreç Analisti ve Siber Güvenlik alanlarda uzmanlaşırken bir yandan da IQ, EQ ve CQ alanında sosyal beceri eğitimleri ve onları destekleyen kurumlardan mentorluk desteği aldı.

Gençleri geleceğin mesleklerine hazır hale getirmek istiyoruz

Törende görüşlerini açıklayan Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney , “Dernek olarak Cumhuriyetin 100.yılında hayata geçirdiğimiz Teknolojinin Lider 100leri projemiz ile gençlerimizi geleceğin mesleklerinde istihdama hazır hale getirmek ve istihdama yerleştirmek en büyük hedefimiz oldu” dedi.

4 aylık programa 189 genç katıldı

Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Banu Ariduru ise görüşlerini şu şekilde paylaştı: “Projemiz kapsamında, 6 farklı başlıkta 4 ay süren programımızın içeriğinde; teknik eğitimlerin yanı sıra sosyal beceri eğitimleri ve mentorluk desteği de vardı. Programa başvurular planlarımızın üstündeydi ve biz de kapasitemizi artırarak ilk dönemimizi 166 kadın ve 23 erkek katılımcı ile başlattık.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın