Bahçıvan: İstanbul ve sanayinin menfaatleri birlikte ele alınmalı

İstanbul Sanayi Odası (İSO), ‘İstanbul’un Gelecek Vizyonunda Sanayimizin Yeri, Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ başlıklı Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nı gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ağırlandığı toplantıda konuşan Erdal Bahçıvan, İstanbul sanayisi ülkemiz ekonomisini sırtlayan bir güce sahip. İstanbul’un ülke ekonomisindeki ağırlığı ve olası bir depremin senaryo analizleri ortadayken, beklenen riski kabul edilebilir bir seviyeye indirmek adına eyleme geçmezsek, ne yazık ki bedelini yine ülke olarak hepimiz ödeyeceğiz. İstanbul’da ‘kentsel dönüşüm’ benzeri bir ‘sanayi dönüşümü’ programının ivedilikle başlatılması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi. İstanbul’un geleceğinin sanayiye bağlı olduğunu ifade eden Bahçıvan, “İstanbul’un menfaatleri ile sanayimizin menfaatleri birlikte ele alınmalıdır. İstanbul’da bilgi ve teknoloji yoğunluğu yüksek, katma değerli üretim yapan sanayi için yeni alanlar oluşturulmalı. Ayrıca İstanbul’umuzun bugün en büyük ihtiyaçlarının başında dünya ölçeğinde bir fuar alanına sahip olmak geliyor.” diye konuştu.

İstanbul’un, Türkiye ekonomisinin en önemli merkezi olduğunu kaydeden Ekrem İmamoğlu, “Bu dönemde İSO gibi İTO gibi sanayi ve ticarete yön veren ana aktörlerin oluşturduğu odalarla, çatı örgütlerle birlikte hareket etmek ve çözüm önerileri üretmek zorundayız. Şehrimizin sanayi üretim kapasitesini artırmak, yatırım ortamını iyileştirmek ve iş gücünün niteliğini yükseltmek için el birliğiyle çaba göstermeliyiz. İstanbul olarak, yatırımcılara sağladığımız teşviklerin etkinliğini artırmak ve iş dünyasının bürokratik engellerle karşılaşmadan faaliyet gösterebilmesi için gerekli reformları yapmak zorundayız. İstanbul’u yeniden canlandıracak ve Türkiye’nin ekonomik potansiyelini en üst seviyede değerlendirecek adımları atmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Konut alırken fark etmeyeceğiniz riskleri Home Inspection ile azaltın

Yurtdışında yaygın olarak kullanılan Home Inspection (Ev Teknik Kontrolü) hizmeti ülkemizde de dikkat çekmeye başladı.  Ev alacakların karşılaşabilecekleri risk ve masrafların önden belirlendiği hizmette, tesisat ve elektrik problemlerinden, çatı ve izolasyon sorunlarına kadar tüm yapısal risk faktörleri belirlenebiliyor. Bu hizmetle alıcıların fiyat indirimi ve gerekli tamiratların yapılması konusunda özel pazarlık fırsatı da sağladığına değinen Hise Global Kurucu Ortağı Ebru Öz, Home Inspection’ı bilinçli ve güvenli bir yatırımın anahtarı olarak tanımlıyor.

TUSAF: 2024 yılında geçerli olacak buğday alım fiyatları ve uygulanacak yeni tedbirler ile un sanayisi ve ihracatında yeni bir dönem bizleri bekliyor

TMO’nun (Toprak Mahsulleri Ofisi) açıkladığı hububat alım fiyatlarına dair değerlendirmede bulunan Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, ‘’Yeni alım fiyatları ve ek destekler tarım sektörüne olum bir etki oluşturacak. Bu yıl buğday rekoltemizin 20 milyon tona ulaşmasını bekliyoruz. Son 10 yıldır un ihracatındaki dünya lideri konumumuzu bu yıl da koruyarak, 1.5 milyar doların üstünde bir gelir elde ediyoruz.”

Continental EMEA Bölgesi Strateji, Analitik ve Pazarlama Başkanlığı görevine Egemen Atış atandı

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla Continental Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Strateji, Analitik ve Pazarlama Başkanlığı görevine Egemen Atış getirildi. Atamaya ilişkin konuşan Continental EMEA Bölgesi Yenileme Lastikleri Başkanı Ferdinand Hoyos, “Egemen Atış, kapsamlı uluslararası deneyimiyle ekibimizi güçlendirerek lider lastik üreticisi ve lastik çözümleri tedarikçisi olarak konumumuzu sağlamlaştırmamıza katkıda bulunacak” dedi.

Yorglass, TİM’in İhracatın Şampiyonları listesinde bu sene 389’uncu sıraya yükselerek ihracat şampiyonları listesine tekrar adını yazdırdı.

Bu sene sektördeki 50’nci yılını kutlayan cam dünyasının global ve güvenilir tedarikçisi Yorglass, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2023 araştırmasında yeniden ilk 500’de yer aldı. Yerli üretim gücü ve dünyaya uzanan ihracat ağıyla çalışmalarına artan bir ivme ile devam eden şirket, her geçen yıl yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 402’nci sırada yer aldığı genel listede bu sene 389’uncu sıraya yükselerek ihracat şampiyonları listesine tekrar adını yazdıran Yorglass, ‘Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri’ sektörü listesinde 9’uncu, ‘Düz Cam İşleme’ kategorisinde ise 2’nci sırada yer aldı. İhracat rekortmenleri arasındaki yerini sağlamlaştıran Yorglass, farklı pazarlardaki başarısını her geçen gün ileriye taşıdığını bir kez daha kanıtladı. Şirketi temsilen ödülü ise Yorglass Yönetim Kurulu Üyesi Fabrizzio Missich ve Yorglass CEO’su Barış Karaadak aldı.