“Daikin’le Yaşanabilir Gelecek Video Yarışması”na katılan katılımcılar, küresel iklim değişikliğine dikkat çektikleri kısa filmler ile iklim değişimi değişikliklerinde ve çözüm önerilerini çektikleri etkileyici videolarla paylaşma fırsatı buldular. 29 Ocak’ta daikinyarisma.com web sitesi üzerinden başlayan başvuru süresi yoğun ilgi sonucu 3 Mayıs’a kadar uzatıldı ve ilk değerlendirme ünlü radyo program yapımcıları Nihat Sırdar ve Mete Güçlü, Daikin Türkiye Kurumsal İletişim Bölüm Müdürü Hülya Dinçer, Reklam Ajansı Yöneticisi Melis Yarıcı ve Belgesel Yapımcısı Sedat Açıl’ın yer aldığı Seçici Kurul tarafından yönetilmektedir. Seçici Kurul, iklim krizinin yarattığı sorunları ve çözüm önerilerini, sanatsal ve görsel olarak güçlü ifadelerle en iyi anlatan 5 videoda karar kıldı. Finale kalan 5 video ise 5 Haziran- 21 Haziran tarihleri ​​arasında Daikin Türkiye YouTube hesabında yayınlanarak izleyicilerin beğenisine ve halkına sunuldu.

Kazananları Daikin Türkiye YouTube Takipçileri Belirledi

“Daikin’le Yaşanabilir Gelecek Video Yarışması”na katılan ve Daikin Türkiye YouTube kanalında yayınlanan en iyi 5 video, yaklaşık iki hafta boyunca binlerce kişi tarafından izlendi ve büyük beğeni topladı. İklim değişimine dikkat eden, sanatsal gelişimde güçlü olan videolar geliştirme açısından evrensel yaratma konusunda başarıya ulaştı. Video yarışmasının kazananlarını da verdikleri oylarla yine Daikin Türkiye YouTube’da listeleniyor. Yarışmanın birincisi, en çok izlenen ve beğeni alan Cevahir Çokbilir’in “Kota” isimli kısa filmi oldu. İkincilik bileşenleri ise Nazmi Cem Beyazıt “Bu Dünya Soğuyacak” isimli çalışması ile alındı. Üçüncülük ürünleri “Kıyısız” isimli filmi ile Berat Yüksek kazandı. Daikin, yarışmanın kazananlarını birbirinden değerli hediyelerle ödüllendirdi. Yarışmanın birincisi Apple 6. Nesil iPad Pro 12.9″ alınırken; ikinci olarak Daikin Shira Eco klima, üçüncü olarak ise Daikin Sensira klima ödülüne layık görüldü. 

Doğal Kaynakların Tükendiği Bir Gelecekte Bizi Nelerin Beklediği Anlatılıyor

“Kota” adlı kısa film ile yarışmasının birincisi olan Cevahir Çokbilir, 2040 yılında doğal kapasitenin tükendiği, susuzluğun yaşandığı aşamada olduğu bir toplumsal bizi nelerin beklediğini distopik bir ilişki içinde olduğunu anlatıyor. 

İkincilik parçaları alan Nazmi Cem Beyazıt, “Bu Dünya Soğuyacak” isimli çalışma dede-torun hikayesi üzerinden doğal olarak soyulabilirsini anlatırken, üçüncülük paketin sahibi Berat Yüksek ise “Kıyısız” adlı filmin sunduğu seslerin yok oluşuna işaretleyerek iklime dikkat çekiyor. 

Video yarışmasında birbirinden değerli kişilerin katıldığını belirten Daikin Türkiye Kurumsal İletişim Bölüm Müdürü Hülya Dinçer: “Bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz kısa film yarışmamız ile Daikin için çok önemli bir konu olan iklim iklimine dikkat çekmeyi amaçladık. 29 Ocak’ta başvuru dönemi başlayan yarışmamızda birbirinden değerli filmlere katıldık ve ilk 5 film jüri değerlendirmemiz ile belirlendi. Finali kazananlar ise halk hesabı ile YouTube kanalımız üzerinden gerçekleşti. Ödül alan filmlerin hepsi iklim sıcaklıklarına dikkat çekici açılardan gelen, doğal bölgelerin korunmasının ve sürdürülebilir bir dünya inşası genişletme etkileyici açılardan anlatan filmler. Katılımcıların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve ödül alan yapımcılarımızı gönülden kutluyoruz” dedi. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın