Tarım kanununa göre belirlenmiş ve Tarım Bakanlığı kullanım alanında gösteren faaliyet Ulusal Ürün Konseyi ilk kez bir araya geliyor. 28 Haziran’da Mersin’de gerçekleştirilecek buluşmada, 9 ürün konseyi başkanları ürün gruplarında sunumlar yapacak.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün uyumluluğunda, Mersin Ticaret Borsası ev sahipliğinde ve Güvenilir Ürün Platformu işbirliği ile 5488 Sayılı Tarım Kanununa göre kurulan, Tarım ve Orman Bakanlığı görev alanında faaliyet gösteren Ürün Konseyinin buluşması 28 Haziran’da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın buluşması ile başlayacak .

Türkiye’nin ulusal tarım politikalarının belirlenmesindeki en etkin kurallar olan ve tarım kanunu kapsamında kurulan Ulusal Hububat Konseyi, Ulusal Çay Konseyi, Ulusal Fındık Konseyi, Ulusal Süt Konseyi, Ulusal Turunçgil Konseyi, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, Ulusal Kırmızı Et Konseyi, Ulusal Pamuk Konseyi ve Ulusal Baklagil Konseyi başkanlarının sunum yapacağı buluşma yerinde düzenlenen ilk ortak konseyler toplantısı olacak. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Mersin Ticaret Borsası ve Güvenilir Ürün Platformu işbirliği ile düzenleyecek etkinlikte toplantı başkanlarının sunumları sonrasında, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın bakanlığının güncel gelişmeleri paylaşması bekleniyor.

Ürün dağıtımlarının önemine değinen etkinliğin ev sahibi Mersin Ticaret Borsası ve Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir; “Özellikle içerisinden büyümekte olan son 3-4 yıllık süreçte pandemi, Rusya ve Ukrayna savaşı, özellikle kuraklık olmak üzere iklim ikliminde, üreme coğrafyasında yaşanan gelişmeler tarım ve gıda üretimi artırmanın açıklanması gösterilmiştir. Ürün konseylerimiz oldukça zengin bir donanıma sahiptir, çünkü üreticiden tüccar, ihracatçı ve sanayicisine, araştırma enstitülerinden üniversitelere kadar her bölümde kullanılabilir. Bu yapı ile ürün konseyleri, tarım politikalarımızın etki analizinin belirtilmesi için en doğru adrestir. Ürün Konseyinin kuruluş amacı ‘ulusal tarım politikaları çerçeve çalışmalarının yapılması’ olarak Tarım Kanunu’nda belirtildi. Bizler de bu süreçte daha aktif yer almak istiyoruz. Bugüne kadar Bakanlığımızın nezdinde böylesi bir buluşma ilk kez gerçekleşiyor. Ana hedefimiz Bakanlığımızın son dönemdeki yaşam harcamasını hedeflediği Tarımsal Üretimin Planlanması ve en son 2001 yılında büyüme tarım sayımına katkı sunmaktır. diye konuştu.

Üreticiye teşekkür edilecek

Etkinlikte yer alacak Özkan Taşpınar (Ulusal Hububat Konseyi Başkanı), Yusuf Ziya Alım (Ulusal Çay Konseyi Başkanı), Hamza Bölük (Ulusal Fındık Konseyi Başkanı), Hamit Can (Ulusal Süt Konseyi Başkanı), Atay İşimtekin (Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı), Dr. .Mustafa Tan (Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı), Ahmet Hacıince (Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı), Bertan Balçık (Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı) ve Abdullah Özdemir (Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı) kendi ürün gruplarının güncel durumu ile ilgili sunumlar yapacaklar. Konsey sunumları ve ortak toplantı sonrasında her konseyin üyeleri ile en az iki kuruluşa ödül verilecek. Ödül oluşumu tarım bakımının desteklerinden yararlanan kuruluşların olması hedefleniyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın