25’inci yılını kutlayan Danfoss Türkiye, 2023 yılında rekabetçi ve yenilikçi çözümlerini genişletmek için cesur yatırımlar yapmaya devam etti. Bir önceki yıla kıyasla, FAVÖK (EBITA) yüzde 10, nakit akışında ise yüzde 49’luk artış bildirdi. Geçtiğimiz yıl, Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonları (satın almalardan önce), %2’lik organik satış artışından ayrılarak yüzde 18 oranında azaldı. Danfoss Türkiye, Türkiye’nin 2053 yılına kadar net sıfır hedeflerine ulaşılabilmesi için destek olmaya hazır olduğunu belirtti.
Danimarkalı bir aile şirketi olan Danfoss, makine verimliliğini artıran, karbon emisyonlarını azaltan ve enerji verimliliği sağlayarak elektrifikasyonu mümkün kılan çözümlerle karbondan arındırma ve yeşil enerjiye geçişteki taahhüdünü güçlendirerek Türkiye’deki 25. yılını kutluyor.
İklim değişikliği, şehirleşme, su ve gıda tedariki, dijitalleşme ve elektrifikasyon gibi mega trendleri odağına alan Danfoss, geçtiğimiz 5 yılda Türkiye’deki faaliyetleriyle üç haneli büyüme rakamlarına ulaştı.
Grup olarak, yüzde 15’i organik olmak üzere yüzde 30’luk kayda değer bir büyümenin yanı sıra, şirket birleşmeleri ve satın almalar yoluyla önemli gelişmeler kaydetti. Grup içi süreçlerinde inovasyonu ön planda tutarak, dijitalleşmeyi ana odağına aldı. 2023 yılında rekabetçi ve yenilikçi çözümlerini genişletmek için cesur yatırımlar yapmaya devam etti. Bir önceki yıla kıyasla, FAVÖK (EBITA) yüzde 10, nakit akışında ise yüzde 49’luk artış bildirdi. Geçtiğimiz yıl, Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonları (satın almalardan önce), %2’lik organik satış artışından ayrılarak yüzde 18 oranında azaldı.
Danfoss Türkiye’nin 25. yılı etkinliği kapsamında konuşan Danfoss Başkanı ve CEO’su Kim Fausing, “Türkiye’deki operasyonlarımızın 25. yılını İstanbul’da kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Daha iyi bir gelecek inşa etmek yolunda Türkiye’nin karbondan arınma, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik yolculuğunun bir parçası olduğumuz için gururluyuz. Yetenekli ve rekabetçi bir iş gücü ve derin bilgi birikimimizle, partnerlerimiz için değer yaratmak amacıyla sürdürülebilir inovasyona yön veriyoruz. Danfoss, Türkiye’nin 2053 yılına kadar net sıfır hedeflerine ulaşılabilmesi için destek olmaya hazır.” açıklamasında bulundu.
Kim Fausing şunları ekledi: “Yerel işlerdeki üç haneli büyüme, ürünlerimizin yüksek kalitesinin ve enerji verimliliğini artıran ve emisyonları azaltan çözümlere doğru önemli değişimin kanıtıdır. Türkiye, Avrupa elektrik sektöründe altıncı, jeotermal enerji kapasitesinde küresel dördüncü, tarım üretiminde Avrupa’da birinci, küresel ölçekte onuncu sırada yer alan, bölgedeki çok önemli bir pazara sahip. Ülke dinamik iş fırsatları sunan, ticareti ve pazar genişlemesini kolaylaştıran, hızla büyüyen bir ekonomiye sahip.”
Danfoss Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Ziad Al Bawaliz şunları anlattı: “Sürdürülebilir bir yarın tasarlama konusundaki kararlılığımız, Türkiye’nin en önemli simge yapılarından bazılarında görülüyor. Örneğin, 2.000’den fazla frekans dönüştürücü kurduğumuz İstanbul Havalimanı, yılda yaklaşık 500 ton CO2 emisyonu tasarrufu sağlıyor ve bu da ürünlerimize ne kadar ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Danfoss’un Soma kentiyle olan ortaklığı, vatandaşlara yıllık 29.205 ton CO2 azaltımı ve yüzde 66 maliyet ve enerji tasarrufu gibi önemli faydalar da sağladı. Bireysel kazanların bölgesel ısıtmayla değiştirilmesiyle hava kirliliği azaldı. Bu güvenilir sistem sürekli konfor sağlıyor.”
Danfoss Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi İklimlendirme Çözümleri Kıdemli Satış Direktörü ve Danfoss Türkiye Genel Müdürü Mert Kalafatoğlu, “Danfoss’un Türkiye operasyonları ilk olarak 1998 yılında yerel müşterilere destek sağlamak amacıyla bir irtibat bürosunun açılmasıyla başladı, daha sonra 2003 yılından itibaren ısıtma ve sürücü iş kollarına odaklanan bir satış ofisini de kapsayacak şekilde genişletildi. Sonraki yıllarda, iş kollarımızın üçünü de kapsayacak şekilde genişledi: İklimlendirme Çözümleri, Güç Çözümleri, Güç Elektroniği ve Sürücüler. Bugün 2000’den fazla çalışanımızla hem Türkiye hem de Dünya pazarlarına yönelik üretim yapan, 4 üretim tesisi ve 2 satış ofisine de sahip olan Danfoss Türkiye olarak, 2023’te yıllık 300 milyon Euro’ya yakın ciro elde ettik. Bu başarı yetkin ilgili ekiplerimiz ve güçlü iş ortaklarımızla olan iş birliğimiz sayesindedir. Müşterilerimizin tercih ettiği karbondan arındırma ortağı olarak yenilikçi çözümlerimizi Türkiye pazarına sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
Danfoss Polimer Kauçuk Özel Markalar ve SEL Hortumları İş Birimi Başkan Yardımcısı Aron Bensason şunları ekledi; “Polimer Kauçuk olarak Danfoss’un bünyesine katıldığımızdan bu yana pazar lideri konumumuzu korurken, aynı zamanda büyüme stratejisinin merkezinde hidrolik işi bulunan küresel bir sistemin parçası olmanın da büyük faydasını gördük. Danfoss’un mühendislik uzmanlığımıza ve Ar-Ge faaliyetlerimize yatırım yapmasıyla, Çerkezköy’de bulunan dünyanın en büyük hortum üretim tesislerinden biri, yeni entegre işletmemizde iş ortaklarımıza yönelik yeni tekliflerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.”
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.