Ayrıntı Yayınları, Alman gazeteci Tobias Hürter’in Belirsizlik Çağı: Fiziğin Parlak ve Karanlık Yılları 1895-1945 adlı kitabını Türkiye’deki okurlarla buluşturdu! Belirsizlik Çağı, yaklaşık yüz yıl önce, dünyayı açıklamalarını sağlayan kavramların ve kuramların ge­risinde başka ve daha derin bir gerçeklik olduğunu kabullenmek zorunda kalan fizikçilerin nasıl olup da bu duruma geldiğini ve bu durumla nasıl başa çıktıklarını anlatıyor. Hürter Belirsizlik Çağı’nda, Marie Curie, Albert Einstein, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger gibi isimlerin yeni bir dünya görüşüne yol açan devrim niteliğindeki keşiflerini ve bunların birbirleriyle ilişkilerini; yirminci yüzyılın en önemli fizikçilerinin kişisel hayatlarıyla ve dönemin politik atmosferiyle harmanlayarak akıcı ve kolay okunur bir dille okurlara aktarıyor.

Tobias Hürter’in yazdığı, Levent Tayla’nın Almancadan dilimize çevirdiği Belirsizlik Çağı: Fiziğin Parlak ve Karanlık Yılları 1895-1945, Ayrıntı Yayınları’nın Bilim Dizisi’nde yerini aldı.

Yirminci yüzyılın en önemli fizikçileri, fiziğin bugün hâlâ tam olarak kavrayamadığımız yeni bir dünya görüşüne yol açan, hayal bile edilemeyen bir bilimsel dalgalanmayı tetiklediler. Marie Curie, Max Planck, Niels Bohr, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger ve Albert Einstein sadece fizikte devrim yaratmakla kalmadılar; dünyamızı ve içinde yaşadığımız gerçekliği yeniden tanımladılar. Ancak görelilik ve kuantum mekaniği çağı aynı zamanda savaşlar ve devrimler çağıydı da. Örneğin radyoaktivitenin keşfi bilimde devrim yarattı ama sonuçta Hiroşima ve Nagazaki felaketine yol açtı. Belirsizlik Çağı’nda Tobias Hürter, fiziğin altın çağına ve onun göz kamaştırıcı, kusurlu ve unutulmaz kahramanlarına hayat verirken, dünyada olup bitenlerle bilimin nasıl sıkı sıkıya bağlantılı olduğunu anlatıyor. Çünkü dünyayı değiştirmeden görmek mümkün değildir…


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın