Algida Mutluluk Müzesi açıldı
Mutluluk Müzesi’nde mutluluk kavramını somutlaştıran deneyim alanları sunan Algida, mutluluğun öğrenilebilir yolculuğunu hatırlatan Uzman Klinik Psikolog İnanç Sümbüloğlu, Mutluluk Öğrenilebilir Odası’nı karikatürleriyle donatan Erdil Yaşaroğlu ve 90’larda, 2000’lerde ve 2010’larda çocuk olmak anlatımıyla Mirgün Cabas’la bir araya geldi.
Algida Mutluluk Müzesi 8 Mayıs’a kadar İstanbul Kanyon’ da, mutluluk peşindeki ziyaretçileri bekliyor.
Dondurmanın bilimsel olarak kanıtlanmış mutlulukla ilişkisini tüm söylem ve eylemlerinde hatırlatan Algida, Türkiye’de 34 yıldan bu yana, mutluluğu toplumun her kesimine ulaştırmak için çalışıyor. Algida mutluluğun paylaştıkça çoğaldığına inanarak, mutluluk kavramını somutlaştıran deneyim alanları sunan Türkiye’nin ilk Mutluluk Müzesi’ni açtı. Müze, 8 Mayıs’a kadar İstanbul Kanyon’ da mutluluğu ziyaretçilerle paylaşacak. Müzenin açılışını duyurmak için, mutluluğun öğrenilebilir yolculuğunu hatırlatan Uzman Klinik Psikolog İnanç Sümbüloğlu, Mutluluk Öğrenilebilir Odası’nı karikatürleriyle donatan Erdil Yaşaroğlu ile 90’lar, 2000’ler ve 2010’larda çocuk olmak anlatımıyla Mirgün Cabas bir araya geldi.
İstanbul Kanyon -2 katında bulunan ve ücretsiz olan Mutluluk Müzesi, kalp şeklinde bir Algida dünyasının 3 farklı deneyim alanı sunan bölümünden oluşuyor. Mutluluğun öğrenilebilir olduğuna inanan Algida müzede, mutluluk duygusunun ardındaki bilimsel gerçekleri, animasyon filmler ve karikatürlerle anlatıyor. Müzeye girildiğinde, mutluluğun Erdil Yaşaroğlu’nun karikatürleriyle karakterize edildiği Mutluluk Öğrenilebilir Odası’na varılıyor. Odada farkındalık, nezaket, sosyal bağlar, hareket ve yaratıcılık temalarında Erdil Yaşaroğlu’nun ikonik karakterlerinin yer aldığı karikatürler ekranlara yansıyarak mutluluğun 5 anahtarını hatırlatıyor. Bu alanda ziyaretçilerin gönüllerince boyayabilecekleri “Bir Yaz Günü” çizimi de yer alıyor.
Mutluluğun peşindeki ziyaretçileri bir sonraki deneyim alanında, Algida’nın Türkiye’ye geldiği 90’lardan başlayarak 2000’ler ve 2010’larda “çocuk olmak” Mirgün Cabas anlatımıyla, o yıllarda bizleri mutlu eden hatıralarla paylaşılıyor. 3. ve son odada ise, Algida’nın birbirinden renkli ve leziz dünyasında, selfie alanları mutluluğu sevdikleriyle paylaşmak isteyenleri karşılıyor. Çıkış kapısına varıldığında Algida Retro Cafe, ikonik kırmızı kabinin günümüze kadar olan değişimini yansıtırken, çeşit çeşit ikramlarla mutluluğu dağıtıyor.
34 yıldan bu yana tüm Türkiye’yi kucaklayarak kalplere dokunan Algida, Mutluluk Müzesi’nde, mutluluk kavramının öğrenilebilir olduğunu ve paylaştıkça çoğaldığını birbirinden farklı deneyim alanlarıyla hatırlatarak, toplumda kolektif mutluluk bilincinin yayılmasını hedefliyor.
Unilever Türkiye Açık Dondurma ve Ev Tipi Dondurmadan Sorumlu Pazarlama Lideri Gül Lüş; “Algida olarak mutluluğu öğrenmenin, mutluğu büyüteceğine, paylaşmanın ise bu mutluluğu toplumun her kesimine yayabileceğine inanıyoruz. Bu yılki mutluluk rotamızı, https://
Uzman Klinik Psikolog İnanç Sümbüloğlu ise; “Algida Mutluluk Müzesi mizahın ve toplumsal hafızayı hatırlamanın gücünü, iyi hissetme halimizde artış yaratacağı fikrinin savunuculuğunu üstleniyor. Merak, hatırlama ve paylaşmanın mutluluğu arttıracağı fikrini savunmak için ziyaretçilerini bekliyor.” dedi.
Algida Mutluluk Müzesi, 8 Mayıs’a kadar İstanbul Kanyon’da ücretsiz olarak gezilebilir.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.