Gülsün Karamustafa, Güneş Terkol, Nil Yalter ve Selin Davasse Venedik’te tüm dünyadan sanatseverlerle buluşacak

Stranieri Ovunque – Yabancılar Her Yerde başlıklı 60. Uluslararası Sanat Sergisi20 Nisan – 24 Kasım 2024 tarihleri arasında Adriano Pedrosa küratörlüğünde düzenleniyor.

Bienal, başlığını Palermo merkezli Claire Fontaine kolektifi tarafından 2004 yılında başlatılan ve pek çok dilde, “Yabancılar Her Yerde” ifadesini içeren bir dizi neon heykel çalışmasından alırken, ifadenin kökeni ise 2000’li yılların başında İtalya’da ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadele eden Torinolu bir kolektifin adından geliyor.  Sergi başlığının pek çok anlamı olduğunu belirten Küratör Adriano Pedrosa “Birincisi, nereye giderseniz gidin ve nerede olursanız olun her zaman yabancılarla karşılaşacaksınız – onlar/bizler her yerdeyiz. İkincisi ise, kendinizi nerede bulursanız bulun, her zaman, derinlerde bir yerde yabancısınızdır” diye açıklıyor.

SAHA, Uluslararası Sanat Sergisi’ne Türkiye’den Güneş Terkol’un Venedik’te göçmen kadınlarla gerçekleştirdiği atölye çalışmaları sonucunda oluşturduğu ve bienalin iki ana mekanından biri olan Arsenale’ye yürüyüş performansı eşliğinde getirilen A Song to the World (Dünyaya Bir Şarkı)  başlıklı iki pankart çalışmasını destekliyor. SAHA ayrıca, Nil Yalter’in Topak Ev (1975) başlıklı çalışmasının bienal için yeniden yapılandırılmış versiyonuyla katılımına destek veriyor. Bienalin Altın Aslan Yaşam Boyu Başarı Ödülü‘ne layık görülen Nil Yalter ise, ödülünü Ca’ Giustinian’da 20 Nisan’da düzenlenen törende kabul etti.

2007’den beri İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından organize edilen Türkiye Pavyonu, bu yıl Gülsün Karamustafa’nın Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hali başlıklı çalışmasına ev sahipliği yapıyor. SAHA, Türkiye Pavyonu’nun daimi mekânının 21 destekçisi arasında yer alırken, sanatçıya üretim ve yayın desteği sağlıyor.

SAHA ayrıca Joel Valabrega’nın küratörlüğünü üstlendiği, Andrea Mancini ve Every Island’ın Lüksemburg Pavyonu dahilindeki projesi A Comparative Dialogue Act kapsamında Selin Davasse’nin 15 – 21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği performansına da destek verdi.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın