Akenerji’nin İstanbul’da gerçekleştirdiği yatırımcı buluşması, aracı kuruluş ve portföy yönetim şirketlerinden yoğun ilgi gördü. 

Türkiye’nin en büyük sanayi gruplarından Akkök Holding ve Çek Cumhuriyeti merkezli enerji şirketi ČEZ‘in ortak iştiraki Akenerji, bugün İstanbul’da bir yatırımcı buluşması gerçekleştirdi.

Hisse senedi piyasasının önde gelen aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerinden çok sayıda katılımcıyla gerçekleşen toplantı Akenerji Genel Müdürü Serhan Gençer‘in açılış konuşmasıyla başladı. Akenerji CFO’su Özge Özen Aksoy‘un sunumuyla devam eden buluşmada analist ve portföy yöneticilerine, şirketin 2023 yılı finansal performansı hakkında bilgiler verildi ve merak edilen konulara ilişkin sorular yanıtlandı.

Açılış konuşmasında şirketin verimlilik ve nakit yaratımına yönelik performansına dikkat çeken Akenerji Genel Müdürü Serhan Gençer, “Yedi hidroelektrik santrali, bir rüzgar santrâli ve Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alan bir doğal gaz santrali ile hem kaynak hem de coğrafi açıdan çeşitlendirilmiş 1224 MW’lık üretim kapasitemizi piyasa şartlarına göre mümkün olan en verimli şekilde işletmek ve üretimde devamlılığı sağlamak önceliğimizdir” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Üretimden satışlar ve ciro bakımından Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer almaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca portföy çeşitliliği açısından da sektörümüzde öne çıkan şirketlerden biriyiz. Fizibilite çalışmalarını devam ettirdiğimiz 198 MW’lık Kemah Hidroelektrik Santrali (HES) gibi ülkemizin yenilenebilir enerji üretimini destekleyecek projeler ve FAVÖK’ümüze önemli katkı sağlayan enerji ticareti, santral yapım, yönetim ve bakım hizmetleri gibi alanlara odaklanarak başarılı finansal performansımızı önümüzdeki dönemde de devam ettirmek istiyoruz.”

Akenerji CFO’su Özge Özen Aksoy ise sunumunda şirketin sürdürülebilir finansal performansını vurguladı. Akenerji‘nin 2019 yılında kredi borçlarını yeniden yapılandırarak çok önemli bir adım attığını belirten Aksoy, “Üç önemli hedefimizi ‘mevcut santrallerimizi optimum seviyede ve kârlı bir şekilde işletmek’, ‘ürün ve hizmet portföyümüzü genişletmek’ ve ‘finansal sürdürülebilirlik’ olarak sıralayabilirim. Bu hedefler doğrultusunda hareket ederek 2022 ve 2023 yıllarında güçlü nakit akışı yarattık. 2019’da %45’ini TL’ye çevirerek, nakit yaratma kapasitemize uyumlu bir şekilde yeniden yapılandırdığımız finansal borçlarımızı vadesinden önce ödemeler de yaparak yarıya düşürdük” dedi.

Nakit akışını her koşulda güçlü tutabilmek hedefiyle elektrik üretiminin yanı sıra enerji ticaretine de önem verdiklerine dikkat çeken Aksoy, “Avrupa enerji pazarında elektrik ticareti yaparak FAVÖK’ümüze önemli katkı sağladık” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın