Anadolu Isuzu desteği ile İnci Vakfı’nın 2015 yılında başlattığı Gezici Kütüphane projesinde bugüne kadar on binlerce çocuk kitapla buluştu.

Anadolu Isuzu’nun destek verdiği, İnci Vakfı tarafından 2015 yılında hayata geçirilen Gezici Kütüphane Projesi’nde, bugüne kadar eğitim imkânlarına erişimi kısıtlı bölgelerdeki 130 binin üzerinde ilköğretim çağındaki çocuğa ulaşıldı. Araçlarından birini gezici kütüphaneye çeviren Anadolu Isuzu, vakfın çocuklara okuma alışkanlığı kazandırma ve kitaplara ulaşamayan okulları kitapla buluşturma hedefine olan desteğini sekiz yıldır sürdürüyor.

2015 yılında başlayan ve günümüze kadar kesintisiz olarak devam eden proje kapsamında İzmir’in imkanları kısıtlı bölgelerindeki ilköğretim çağı öğrencileri kitaplarla buluşuyor. İnci Vakfı’nın, Anadolu Isuzu’nun araç desteği ile devam eden Gezici Kütüphane projesi kapsamında 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde, 13 okulda toplam 26 bin 733 çocuk kitapla buluşurken aynı zamanda yıl içerisinde düzenlenen çocuk şenliklerine de katılım sağlandı.

Gezici Kütüphane, geçtiğimiz yılın Haziran-Ağustos ayları boyunca da afet bölgesinde Adıyaman’a giderek Hayata Destek Derneği çalışmalarına destek sağladı. Kütüphane aracı Adıyaman’da iki ay süresince psiko-sosyal görüşmeler ve çocuklara yönelik çeşitli oyun atölyesi çalışmaları yaptı. Anadolu Isuzu tarafından tahsis edilen araçta yer alan kütüphanede, Bornova İlçe Halk Kütüphanesi tarafından temin edilen binlerce kitap bulunuyor. 2015 yılında hayata geçirilen ve Anadolu Isuzu desteği ile 130 binden fazla öğrenciye ulaşılan Gezici Kütüphane Projesi 2024 yılında da çocuklarla buluşmaya devam edecek.

Anadolu Isuzu 40 yaşında

Türk otomotiv sanayisinin yapı taşlarından biri olan Anadolu Isuzu’nun temelleri 1965 yılında atıldı. Çelik Motor adıyla yolculuğuna başlayan Anadolu Isuzu, 1984 yılında Isuzu Motors Ltd. ile varılan lisans anlaşması ile birlikte Anadolu Isuzu ismini kullanmaya başladı. Geçen 40 yılda, ticari araç segmentinde yurt içinde ve yurt dışında büyük başarılara imza atan Anadolu Isuzu, üretimini bugün Çayırova Şekerpınar’daki “Akıllı Fabrikası’nda” sürdürüyor. 311 bin metrekare arazi üzerinde bulunan 118 bin metrekarelik kapalı alana sahip üretim tesislerinde yıllık 19 bin adet ticari araç üretimi ile birlikte Anadolu Metal adıyla karkas ve ilgili yan ürünleri de üretiyor.

Kamyon, kamyonet, midibüs ve otobüs segmentlerinde “Isuzu” markası ile araç üretimlerini gerçekleştiren Anadolu Isuzu, güçlü ürün gamı, yaygın bayi ağı ve satış sonrası hizmetleri ile yurtiçinde 91 yetkili servisi, yurtdışında 44 farklı ülkede 132 servis noktası ile müşterilerine servis hizmeti sunuyor. Anadolu Isuzu, kurumsal sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda; atıksız, yenilenebilir enerjiye dayalı, refah seviyesi yüksek bir topluma ulaşmak için tüm iş modellerinin ve ürünlerinin gelecekle uyumlu dönüşümünü gerçekleştirmek amacıyla çalışmalar yürütüyor. Yarının koşullarına bugünden hazırlanmanın ve uyum sağlama stratejisinin temellerini Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri üzerine kuran Anadolu Isuzu, Ar-Ge merkezinde fikri hakları tamamen markaya ait olan teknoloji, tasarım ve uygulamalar geliştiriyor. Anadolu Isuzu AR-GE Merkezi, “Türkiye Ar-Ge 250 2022 Araştırması” kapsamında, “Faydalı Model ve Tasarım Tescili” kategorilerinde otomotiv sektöründe ilk sırada yer alıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın