Sanatın dönüştürücü gücünü kanıtlayan Endless Art Taksim, bu hafta da birbirinden keyifli etkinlikleri izleyicilerle buluşturacak.

20 Mart Çarşamba saat 20:30’da Endless Art Taksim’de sahnelenecek olan “Boş Şehir”, Dejan Dukovski tarafından 2007 yılında yazıldı ve Bilge Emin tarafından çevrildi. Tarafların kim olduğu ve neden çarpışıldığının bilinmediği bir savaşın ortasında, insansız boş bir şehirde son saatlerini geçiren iki asker kaçağı kardeşin karşılaşmalarını anlatıyor. Trajik olması gereken karşılaşmayı yaşananlar o kadar ironik bir öyküye dönüştürüyor ki bir son mu yoksa bir başlangıç mı anlamadığımız bir finale sürükleniyorlar. Bir şehirde dolu dolu yaşamaya çalıştıkları bu saatlerin içinde hayaller, yalanlar, gerçekler ve kardeşlerin savaşı içinde bir dönem sorgulamasına şahitlik ediyoruz.

22 Mart Cuma saat 20:30’da Endless Art Taksim’de sahnelenecek olan “Rüya Tabirleri”nde rüyaların psikolojik analiz yaklaşımları deneyimlenecek. 

23 Mart Cumartesi saat 20:30’da Endless Art Taksim’de sahnelenecek olan “Moskova’da Bir Gece”de günümüze ayna tutan hikayeler anlatılacak. Günlük yaşantıları, geleneksel problemleri, insanların bakış açılarını, aralarındaki iletişimi tek bir alanda sahneye taşıyacak. 

24 Mart Pazar saat 20:30’da, Endless Art Taksim’de sahnelenecek olan “Folie à Deux” Jean Genet’in “Hizmetçiler” oyunundan esinlenerek bir performans metni olarak yazıldı. “Folie à Deux”; birbirinden doğan, birbirini doğuran, deliliğe tutulmuş iki kişinin ritüelistik törenini performatif bir anlatımla gözler önüne serer. Birbirine benzemekten nefret eden iki kadın, birbirini yansıtan iki ayna gibidir. Sistemin dışına itilmiş bu iki kadın, kendi yarattıkları kurmaca bir düzen içerisinde var olmaya çalışmaktadır. 

Endless Art Taksim Sahnesi’nde Mart Programı

20 Mart Çarşamba “Boş Şehir”

22 Mart Cuma “Rüya Tabirleri”

23 Mart Cumartesi “Moskova’da Bir Gece” 

24 Mart Pazar “Folıe A Deux” 

27 Mart Çarşamba “Mavi Müzikhol”

28 Mart Perşembe “Betül Arım’la Yaşam Sanatı Sohbetleri ve Sürpriz Konuklar”

29 Mart Cuma “Kahkaha Sanatı Patlat Bi’Kahkaha-Esra Alkan” 

30 Mart Cumartesi Var-Mış”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın