Ekmob Kurucusu ve CEO’su Sunay Şener, şirketlerin satışta veri analizi yapmamalarının önemli bir sorun olduğunu belirtti.

Ekmob Kurucusu ve CEO’su Sunay Şener, şirketlerin en büyük problemlerinden birinin satışta veri analizinin yapılmaması olduğunun altını çizerek, “Dünyadaki CRM yazılımlarının %65’i raf yazılım. Bunlar yatırımı yapılmış ama kullanılmayan yazılımlar. İşletmeler satış hedefi veriyor, tutturup tutturmadığına bakıyor ama oradaki veriye odaklanıldığı zaman çok farklı şeyler görülüyor. Bizim sektör özelinde çalışan ve tamamıyla Ekmob know-how’yla geliştirilmiş yazılımlarımız var.” dedi.

CRM saha ekipleri kullanımı için çok da doğru bir çözüm değil

Ekmob’u bir saha ekip yönetimi platformu olarak kurduklarını belirten Şener, “Sahadaki ekiplerden veri almak, raporlamak, yönetime sunmak, aksiyonları tekrar sahaya indirmek oldukça zaman ve emek alan konular. Bir satışçının şirkete fayda sağlaması minimum üç ay sürüyor. Bu yüzden en başta CRM yatırımı yaptık. Fakat CRM’nin saha ekipleri kullanımı için çok da doğru bir çözüm olmadığını o dönemde görme şansımız oldu. Ekmob iki kez pivot etti. Birinci pivotunu, mobil CRM olarak gerçekleştirdik. Daha sonra 3 yıldır üzerinde çalıştığımız satış gücü otomasyon yazılımı Ekmob üzerine odaklandık. Bu pivot süreçlerinde sahadan, müşterilerden çok fazla şey öğrendik ve çalışmalarımızı bu geri bildirimlerle beraber gerçekleştirdik.

Satış gücü otomasyon yazılımı CRM ile karıştırılıyor

Ekmob bir satış gücü otomasyon yazılımı. Şirketler satış gücü otomasyon yazılımını CRM ile karıştırıyor. Bir satış gücü ekibi veya bir satış gücü yönetimi yapacaksanız temelde yönetmeniz gereken 5 tane paydaş var. Bunlar; insan kaynağı, müşteri, satış, pazarlama ve müşteri ilişkileri. Şirketler bunları farklı yazılımlarla yönetmeye çalışıp, birçok veriye bakmak zorunda kalıyor. Bu verilerin tamamını konsolide etmek, kurumsal hafıza oluşturmak, buradan anlamlı bir veri çıkarmak, her şeyden öte ekibin performansını ve verimini yönetebilmek zor süreçler. Bu süreçler noktasında da CRM yazılımları maalesef efektif çözümler değil. Eğer saha ekipleri ve kullanıcılar bir proje ekibi halinde dizayn edildiğinde CRM’nin dışında bir satış gücü otomasyon yazılımı ihtiyacı olduğunu orada çok net şekilde ortaya çıkıyor. Ekmob satış gücü otomasyonu olarak sahadaki ekiple proaktif bir yönetim ve iletişim yapmak çok kolay bir hale geliyor. Sahada müşteri ziyaretinde anında kayıt altına alabildiğiniz, müşteride olası bir fırsatı anında oluşturabildiğiniz, müşteriyle oluşabilecek her türlü ilişkiyi yönetebildiğiniz ve bunları anlık olarak yönetime veya yöneticisine raporlama yaptırabildiğiniz, sahada merkezden de sahaya anlık olarak geri bildirim verebildiğiniz bir alt yapıyla beraber bütün süreci çok rahat bir şekilde yönetmeyi sağlıyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın