İklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin Türkiye kadınların iş seçmeki temsilini; Gelişmiş toplumsal olayların bir göstergesi olarak görülüyor. Daikin Türkiye ‘ nin kadınlara yönelik projelerinin en önemli özelliği; Desteklerin belli bir yaş aralığında ya da sadece belirli bir kesimdeki kadınlarla sınırlı olmaması. Daikin Türkiye, yeni mezunlardan yaşına başlayarak ve kesimdeki kadının iş tercihini yerine getirmeyi teşvik ediyor. Şirket; kendi özgür kadın temsil oranlarını onu geçen yıl artırarak; Bu hastalıkların gelişiminin önce kendilerinden başlayıp altını çiziyor. 

Sakura Kadın Girişimci Destekleme Programı: KOSGEB ( Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) ve KalDer (Türkiye Kalite Derneği) iş birliğiyle2014 yılında başlatıldı. Kadın girişimcilerin ortaya çıkarabilecekleri ve başarılı iş projelerini hayata geçirebilecekleri bir platform oluştu. Bu program ile kadın girişimcilerin iklimlendirme sektöründe kendi işlerini kurmalarına yardımcı olması amaçlanıyor. Proje ekonomisinin büyümesinde katkı sağlanması hedefleniyor ve sosyal etki yaratma potansiyeline sahip iş modellerinin ortaya çıkması teşvik ediliyor. 2022 itibariyle Ankara, Adana, İzmir, Antalya, Bursa ve İstanbul ‘ u da kapsayan 6 ilde toplam 16 kadın girişimci programından faydalanarak faaliyet gösteriyor. 
 
 
Sakura Kadın Teknisyen Yetiştirme Programı: 2017 yılında hayata geçirilen program, İklimlendirme sektöründe bir ilk olma özelliği taşıma. Kadınların “ erkek işi” olarak görülen teknik işlerdeki özellikler ortaya çıkarmak ve teşvik etmek üzerine kurulu bir proje. “Kadın İşgücünü n Farkındalığını n Geliştirilmesi ” kapsamında kadınların iş yaşamının desteklenmesini destekliyorle niyor. Programın sürdürülebilirliğinin sağlanması için kadın teknisyenlerin eğitim sürecinin ardından bir üst hedef olan “Kadın Yetkili Servis” olarak faaliyetlerine kendi iş yerlerinde devam edilmesi planlanıyor. 2022 mali yılı boyunca 14 kadın teknisyen eğitimlerini başarıyla tamamladı ve fiili olarak devam ediyor.8 gün (64 saat) süren programa katılan kadın teknisyen adayları kombi ve klima için hem teorik hem uygulama eğitimi, finans yönetimi eğitimi, iletişim ikna ve etki yönetimi eğitimi ve fabrika gezi ile birlikte Daikin Ü retim Sistemi (PDS) ve kaynak eğitimi alıyor. Aynı zamanda 2022 yılında Adana ve İstanbul ‘ daki iki kadın teknisyen kendi iş yerlerini açma başarılarını bir adım daha yukarıya taşıdı. 
 
Global Stajyer Programı: 2012 yılında proje ile genç adaylara hem deneyimlerini aktarıp hem de onların Daikin Türkiye’ye katkı sağlamalarına fırsat yaratabilmeyi amaçlıyor. Global Trainee Programı’na kabul edilen adaylar, eğitim-kariyer planları çerçevesinde ve uygun pozisyonların genişletilmesiyle Avrupa’daki farklı Daikin lokasyonlarında çalış ma fırsatı yakalanıyor. Bu sayede, farklı çeşitlilikte departmanların çalışma yöntemleri, organizasyon yapılarını ve genişletilebilir olan bağlantılarını açık deneyimleme şansı yaşlı e diyor. 2022finansal yılında bu program “ Global Women Trainee” olarak yeni mezun kadın yetiştirme özelinde planlandı ve 2 “ Global Kadın Stajyer” Daikin Türkiye bünyesinde İş Zekası ve Dijitalleşme ile Ürün Yönetimi istihdam edilmiş durumda. Programa katılan iki genç kadın ekip üyesi, 6 ay boyunca Daikin Türkiye merkez ofisinde bulunurken, Daikin Avrupa’da uygun pozisyon seçenekleri durumunda belirli süreli farklı çalışma imkanı olanağına erişilebiliyor.
 
İç İletişim: En önemli parçaları olan kişilerin ile iletişimi de önemseyen Daikin Türkiye, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında; yazar Aşkım Kapışmak ile duygular ve deneyimler üzerine 7 Mart tarihinde özel bir söyleşi de gerçekleştiriyor. 
 
Üremede Kadının İş Gücü ne Kat iklimini Artıran Uygulamalar: Daikin Türkiye ‘ nin kadın istihdamını destekleyen yaklaşımlarının bir çıktısı olarak Hendek Ü retim Tesisi ‘ ndeki kaynak sürecinde görev alan kadın çalışan sayısı her geçen yıl artıyor. Geçen yıl neme k ıyasla 2022 yılı finansal içerisinde kaynak prosesinde çalışan kadın sayısında %23 oranında artış gösterirken toplam kaynak prosesinde çalışan kişilerin %70’i ‘ ini kadın çalışanlar oluşturmuştur. Aynı zamanda Daikin Yetenek Olimpiyatları’nda şirketimizi temsil eden kaynak kadın operatörlerinin başarıları Daikin Türkiye ‘ yi her geçen gün gururlandırmaktadır.

 
 
Daikin Türkiye’nin kendi parçaları: 2021 yılında %33,7 olan kadın çalışan sayısı 2022 yılında %35,2’ye yükseldi. Gelecek hedefi: Mavi yakalı kadın kişilerin %50’ye ve tüm kadın çalışanların sayısının %45’e artırılması. ////

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın