Yapay zeka ve makine öğrenimi metodolojisi ve müşteri yaşam döngüsü boyunca riskin azaltılması, SAS’ın işlem izleme hizmetlerinde lider olarak kendini kanıtladığını gösterdi. Chartis Research, SAS’ın “suistimal tespitinden uyumluluğa kadar farklı disiplinleri kapsayan muazzam kurumsal bilgi birikimini” kanıtlayarak, öncü yapay zeka ve analitik şirketini “AML Transaction Monitoring Solutions, 2023: Market and Vendor Landscape” raporunda Kategori Lideri olarak belirledi. 

SAS, Chartis tarafından değerlendirilen 25 kara para aklamayı önleme (AML) işlem izleme çözümleri sağlayıcısı arasında analitik modelleme, model kalitesi ve doğrulama ve iş akışı otomasyonu olmak üzere üç farklı kategoride “sınıfının en iyi yeteneklerini” sunarak, en çok kategoride bu unvana layık görülen şirket oldu. SAS ayrıca risk modellemesi ve veri ve sistem entegrasyonu kategorilerinde de yüksek puanlar aldı.

Chartis Mali Suç ve Sahtecilik Piyasaları Araştırma Direktörü Nick Vitchev, “Bu, Chartis’in AML İşlem İzleme çözümlerine ilişkin değerlendirmesi olsa da, SAS’ın bu alandaki uzmanlığı yirmi yılı aşkın bir süreye dayanıyor. G-SIB’lerden (küresel sistemik öneme sahip bankalar) küçük ve orta ölçekli finans kuruluşlarına kadar, SAS’ın buluta uyumlu, dilden bağımsız çözümleri, kurumların değişen suistimal, kara para aklama ve terör finansmanı risk yelpazesiyle yüzleşmelerine yardımcı olacak şekilde esnek bir biçimde yapılandırılabiliyor” dedi.

Müşterilere ‘yeni nesil’ yolculuklarında yardımcı olmak için kanıtlanmış teknikler

Bu son gelişmeler, SAS’ın Chartis’in FRAML çözümlerinin açılış değerlendirmesinde Kategori Lideri olarak belirlenmesinin hemen ardından geldi ve Chartis RiskTech100®‘de 2 numaraya yükselmesinin ardından bir diğer kazanıma işaret etti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın