Burgan Bank, 2023 yılında, vergi öncesi kârını 3,8 milyar TL, net kârını ise 2,6 milyar TL olarak açıkladı.  Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, “2023 yılında da güçlü mali yapımız ve gelişen teknolojimizle istikrarlı finansal sonuçlara imza atarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı ve müşterilerimize olan kesintisiz desteğimizi sürdürdük” diye konuştu.

Sağlam mali yapısı ve güçlü sermayedarının desteği ile Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı sürdüren Burgan Bank, 2023 yıl sonuna ait finansal sonuçlarını duyurdu. Burgan Bank, 2023 yılı sonunda 2,6 milyar TL net kâr açıkladı.

Konsolide aktif büyüklüğü 89,8 milyar TL olarak gerçekleşen Burgan Bank’ın, 31 Aralık 2023 itibarıyla ekonomiye sağladığı kredi desteği; 52,7 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 67,4 milyar TL olarak gerçekleşti. Burgan Bank’ın, konsolide mevduat toplamı ise 40,6 milyar TL olarak gerçekleşti. Banka, sektör ortalamasının üzerinde seyrine devam eden ve yüzde 22,4 seviyesinde gerçekleşen sermaye yeterlilik oranı ile ekonomiye olan desteğini sürdürmeye devam etmiş olup, konsolide sermaye yeterlilik oranını ise yüzde 20,5 olarak gerçekleştirmiştir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın