Türkiye, geçen yıl şubat ayında Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acısıyla sarsıldı. 14 milyon vatandaş doğrudan etkilenirken 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti. Deprem nedeniyle Türkiye, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verdi ve ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edildi. Türkiye tek yürek oldu yaraları bir nebze olsun sarmaya çalıştı. Sektörün öncü firmaları ürünlerini tırlarla göndererek destekte bulundu. Önceliğini çocuklara veren Patiswiss, bu zor zamanlarda çocukların moralini yükseltmek ve onlara bir nebze olsun destek olmak amacıyla özel olarak ürettiği ürünleri gönderdi. 

“İŞ YERLERİ ZARAR GÖREN ESNAFIN ÜRÜNLERİNİ TANITMASINA YARDIMCI OLDUK”

Depremde iş yerleri yıkılan, zarar gören vatandaşlar sağduyulu iş insanları tarafından desteklendi. Sosyal medya hesaplarından esnafların ürünlerini tanıtarak ve satışlarını destekleyerek, kazanç sağlayabilmelerine yardımcı olduklarını ifade eden PatiswissCEO’ su, Tügiad Üyesi  Elif Aslı Yıldız, “Bu şekilde, iş yerleri zarar gören esnaflarımızın ekonomik olarak ayakta kalmasına katkıda bulunmayı amaçladık. İnternet sitemiz üzerinde bir sayfa oluşturduk. Kendi imkanları ile üretimlerine devam eden depremzede vatandaşlarımızın ilanlarını elimizden geldiğince daha çok kişiye ulaştırmaya çalıştık. Ayrıca çok özenli bir yardım tırı çalışması gerçekleştirdik. Bünyemizde çalışan 1500 çalışanımızla birlikte çok kısa süre içerisinde koordineli bir şekilde yardım tırımızı hazırlayıp, bölgeye sevkiyatlarımızı gerçekleştirdi” diye konuştu.

“DEPREM BÖLGESİNDEN 100 KİŞİ İSTİHDAM ETTİK”

Depremden sonraki süreçte, Ankara’daki fabrikalarında istihdam aksiyonları aldıklarını ve bu çerçevede yaklaşık olarak 100 yeni çalışanı bünyelerine kattıklarını ifade eden Patiswiss CEO’ su Elif Aslı Yıldız, “Bu istihdam projemiz, depremzedelerin yeniden toparlanmalarına ve hayatlarına yeniden başlamalarına yardımcı olmak amacıyla geliştirildi. Yeni istihdam edilen çalışanlarımıza, işlerine adapte olmaları ve mesleklerine uygun eğitim alma imkanı sunduk. Ayrıca, onlara psikolojik destek ve motivasyon sağlayarak, bu zorlu süreçte yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalıştık. Bu istihdam projemiz, sadece iş bulma fırsatı sunmakla kalmadı, aynı zamanda depremzedelerin yaşamlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olacak bir destek sağlamayı amaçladı” diye konuştu.

“GAZİANTEP’TE NARİNCİYE FABRİKASI AÇIYORUZ”

Gaziantep’te fabrika kurma çalışmalarının devam ettiğini belirten Yıldız, “Fabrikanın mimari çalışmaları tamamlandı ve şu anda inşaat aşamasındayız. Hedefimiz, en kısa sürede fabrikanın açılışını gerçekleştirmek ve böylece bölgedeki kadınların iş olanaklarına erişimini artırmak” dedi. Deprem bölgesindeki kadınları hızla iş hayatına kazandırmak ve ekonomik özgürlüklerini desteklemek adına bir narenciye fabrikası açacaklarını belirten Yıldız, “Bu fabrikanın, depremzedelerin yaşamlarını yeniden inşa etmelerine ve topluma katkıda bulunmalarına olanak sağlayacak bir adım olacağına inanıyoruz. Bu proje, sadece iş imkanları yaratmakla kalmayacak, aynı zamanda toplumsal kalkınmaya da katkı sağlayacak önemli bir adım olacak” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın